Jurnalul National: Parcuri pline de mizerie si de aurolaci

„Sa adoptam impreuna un parc!”, o campanie a ziarului nostru care a reusit sa-i mobilizeze pe oamenii simpli, dornici sa salveze spatiile verzi, parcurile fie lasate in paragina, fie deja promise baietilor destepti. Astazi, va propunem alte zone care pot fi transformate in locuri frumoase de recreere sau de joaca pentru copii.

O parte a edililor au reactionat imediat si au trimis redactiei noastre liste cu zone care pot fi reamenajate in locuri frumoase pentru bucuresteni. Saptamana trecuta v-am prezentat cateva terenuri din Capitala. Un om de afaceri a promis ca se va ocupa de amenajarea unor spatii din imediata apropiere a zonei in care-si desfasoara activitatea, totul depinzand acum de administratia locala a Sectorului 3. Nici cititorii nostri n-au ramas pasivi la apelul nostru de a avea grija de parcurile Bucurestiului. „Ce putem face ca Bucurestiul sa fie iubit din nou? Campania lansata in Jurnalul National sa fie o sansa? Nu se poate trai doar in zgomot, praf, noroaie si claxoane de masini. Ati observat ca in ultimii ani nici randunelele nu mai cuibaresc in Bucuresti? Sunt tot mai putine. Oare copiii care acum deschid ochii spre lume n-au dreptul sa vada pomi si flori, si pasari, si gaze in orasul lor? Trebuie sa dea o fuga pana la un muzeu de istorie naturala? Ce lasam generatiilor de dupa noi? Chiar asa de egoisti sa fie toti batranii si adultii, ca dupa ei sa vina pustiul?”, ne-a scris Elena Apostol.

Am luat Bucurestiul la pas si am gasit foarte multe terenuri abandonate, pline de gunoaie, unele luate in „administrare” doar de aurolaci si de oamenii strazii. Astazi va mai prezentam trei parculete care pot fi adoptate si reamenajate, astfel incat bucurestenii sa nu le mai ocoleasca. Poate oamenii cu posibilitati financiare, iubitori de natura vor fi pe receptie si vor investi in una din propunerile noastre.

Pentru sponsori, dar si pentru edili

Am lansat aceasta campanie cu speranta ca ideea pe care ea s-a fundamentat va fi imbratisata in primul rand de publicul larg. De aceea va solicitam dumneavoastra, cititorilor, sa trimiteti pe adresele de e-mail ale redactorilor nostri (Monica Andrei – monica.andrei@jurnalul.ro, Marina Constantinoiu – marina.constantinoiu@jurnalul.ro), la numerele de telefon ale redactiei (021.318.20.37) si fax (021.318.20.35) propuneri in ceea ce priveste spatiile ce ar putea fi „adoptate”, dar si mesaje scurte (SMS) la numarul de telefon mobil 0755-15.15.15 (tarif normal, in reteaua Orange). Primariile vor decide daca acestea pot fi sau nu amenajate.

spot_img

Ultimele știri