Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Intalnire a Comitetului Consultativ Eurobats la Cluj-Napoca

Cea de-a 13-a intalnire a Comitetului Consultativ UNEP/EUROBATS se desfasoara in zilele de 23 si 24 august, la Cluj Napoca, informeaza Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Potrivit unui comunicat al MMDD, conferinta va fi deschisa de secretarul de stat Zoltan Levente Nagy, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

EUROBATS este organizatia "Conventiei pentru Conservarea Populatiei de Lilieci in Europa" din cadrul Programului pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP). Romania a devenit membru EUROBATS in anul 2000, alaturi de alte 31 de state semnatare ale Conventiei. Comitetul Consultativ EUROBATS este organismul stiintific al Conventiei pentru Conservarea Populatiei de Lilieci in Europa si are intalniri anuale in cadrul carora se evalueaza implementarea programelor in domeniu.

"Liliecii joaca un rol cheie in echilibrarea ecosistemelor terestre si este incurajator sa observam masurile de conservare extrem de eficiente luate pana acum atat de organizatiile guvernamentale din Romania, cat si de ONG-urile din tara dumneavoastra, in special de Asociatia Romana pentru Protectia Liliecilor", a declarat secretarul executiv al UNEP/EUROBATS, Andreas Streit.

In cadrul reuniunii de la Cluj se vor aborda rapoartele grupurilor de lucru insarcinate cu evaluarea impactului infrastructurii de transporturi asupra populatiei de lilieci, programele de monitorizare a populatiei de chiroptere, pe specii, la nivel european, conservarea si managementul habitatelor de hranire pentru speciile existente.

"Studiile de impact asupra mediului, care se efectueaza in prezent mai ales in siturile Natura 2000, trebuie sa ia in calcul si populatia de chiroptere (lilieci). In acest moment, MMDD are in pregatire un Ghid de biodiversitate pentru evaluarea adecvata a planurilor si programelor ce se preconizeaza a fi desfasurate in ariile protejate. Este oportun ca si studiile de specialitate efectuate de grupurile de lucru din cadrul EUROBATS sa fie consultate, iar concluziile lor vor fi incluse in acest ghid", a precizat presedintele ANPM, Zoltan Levente Nagy.

Unul dintre punctele importante aflate pe agenda intalnirii de la Cluj este lansarea celei mai noi publicatii EUROBATS, ce contine "Ghidul pentru monitorizare si masuri de conservare pentru protejarea populatiilor de lilieci in cadrul proiectelor de campuri eoliene".

spot_img

Ultimele știri