Ieri au sosit in Maramures doi experti greci specializati in salvarea castanului comestibil de cancerul de scoarta. Este vorba despre Stephanos Diamandis si Nikos Gouneris, care, insotiti de Valentin Bolea si Danut Chira de la ICAS Brasov, vor desfasura, in perioada 6-9 noiembrie, o actiune privitoare la castanul comestibil.
Se vor organiza conferinte si deplasari in teren cu reprezentantii Directiei Silvice Baia Mare si cu alte persoane implicate in salvarea castanului comestibil din judet.
Actiunile au loc la Ocolul Silvic Viseu, cu deplasari pe Valea Vaserului, dupa care participantii vor reveni azi la Ocolul Silvic Tautii Magheraus. Cu totii se vor deplasa pe teritoriul Ocolului Silvic Baia Mare, pentru vizitarea rezervatiei de castan comestibil, dupa care se va organiza o conferinta cu tema "Tehnologii noi pentru cultivarea castanului.
Bolile acestuia in Europa si Grecia – Productia de cherestea de castan si foloasele acesteia in Grecia". Dupa cum ne-a informat Sorina Pintea, directorul economic al Directiei Silvice Baia Mare, la conferinta vor participa sefii de ocoale silvice, reprezentantii primariilor care au pe suprafata lor administrativa suprafete cu castani, proprietari persoane fizice de castan comestibil, Directia Fitosanitara Maramures etc.
"Grecii au raspuns vizitei delegatiei Directiei Silvice Baia Mare. Specialistii eleni au avut o contributie importanta la salvarea culturilor de castani din Europa. In zona Baii Mari sunt circa 500 hecatare cultivate cu castan comestibil care se afla in diferite stadii de contaminare cu cancer", a precizat directorul Pintea.
Pentru mai multe informatii vizitati Informatia Zilei