Iguane si tatu, in meniul de Paste

Iguana, broasca testoasa sau tatu, specii pe cale de disparitie, sunt doar cateva dintre animalele care vor fi incluse in meniul de Paste de catre locuitorii din Nicaragua, scrie directmatin.fr.

Carnea de tatu, asemanatoare celei de porc, va fi pregatita de nicaragaueni la cuptor, in ciuda avertismentelor expertilor care afirma ca aceste animale sunt purtatoare de bacteria care provoaca lepra, iar din iguana si broaste testoase, protejate prin lege inca din 2005, se gateste un “consome delicios”.

Iguanele sunt foarte savuroase si din ele pregatim feluri de mancare traditionale”, spuse Emilio Aleman, avocat care cumpara iguana din Piata Orientala din Managua, capitala statului Nicaragua.

Si lui Pedro Espinoza savureaza iguanele, cat si ouale acestora care “sunt foarte bune”, desi stie ca vanatoarea acestor animale, care provin din zonele tropicale si sunt pe cale de disparitie, este interzisa in perioada de reproducere, din septembrie pana in aprilie.

Nu exista niciun motiv care sa justifice sacrificarea acestor animale. Tocmai de aceea strangem semnaturi si vrem sa convingem Congresul sa include in patrimonial national 187 de specii pe cale de disparitie”, subliniaza Enrique Rimbaud, presedintele asociatiei de mediu Amarte.

Tatuul, inrudit cu furnicarul, se afla din 2002 pe Lista Rosie a World Conservation Union. Traieste cu precadere in Texas, Florida si sudul Americii. Unul dintre numeroasele motive care a contribuit la disparitia tatuului este acela ca oamenii considera carnea animalului ca fiind foarte delicioasa fiind  bogata in calorii,  cu un gust asemanator celei de porc.

spot_img

Ultimele știri