Holcim, 100.000 tone deseuri co-procesate in 2011

Peste 100.000 de tone de deseuri au fost co-procesate de fabricile Holcim Romania in anul 2011, a declarat marti Daniel Bach, CEO Holcim Romania.

“Potrivit Eurostat, cantitatea de deseuri generate de un roman este de 385 kilograme pe an. Noi am reusit sa co-procesam anul trecut echivalentul cantitatii produse de 150.000 de romani. Acesta este doar inceputul, cantitatile pe care le putem coprocesa sunt mult mai mari”, a explicat Bach.

Potrivit reprezentantilor Holcim, compania va continua in urmatorii ani investitiile pentru marirea capacitatilor de coprocesare. Pana in prezent, Holcim a investit peste 32 milioane euro in platformele de co-procesare de la Campulung si Alesd.

“In ultimii ani s-a putut observa un trend crescator in privinta co-procesarii. In prezent se poate observa o usoara stagnare, in principal din cauza proceselor de sortare ale deseurilor la gropile de gunoi”, a precizat pentru Green Report Dorin Pepenel , platform manager Ecovalor Campulung Muscel.

Investitii in eficientizarea energetica

Potrivit lui Daniel Bach, Holcim va investi anul acesta 25 milioane euro, o parte din bani fiind folositi la construirea unei capacitati de recuperare a energiei termice si transformarea acesteia in energie electrica. “Acesta investitie va genera aproximativ 15% din necesarul energiei electrice la fabrica din Alesd”, a completat Bach.

In ultimii 15 ani, Holcim Romania a investit peste 700 milioane euro in modernizarea si eficientizarea productiei, in directia protectiei mediului si a securitatii in munca.

“Un exeplu in acest sens constituie reducerea emisiilor de praf. Daca in 2005, in urma activitatii de fabricatie produceam 359 de tone de praf, echivalentul a 14 camioane, in 2010 am reusit sa reducem cantitatea la 18 tone pe an, echivalentul a unei jumatati de camion”, a mai spus reprezentantul Holcim.

Fabrica Holcim din Campulung, Best Improver 2009-2011

Fabrica de ciment Holcim din Campulung a castigat recent titlul Best Improver 2009-2011 in cadrul competitiei “Holcim Plant Award”. Mai mult, fabrica se afla pe locul 7 in topul celor mai performante unitati de productie din grupul Holcim. Fabrica de la campulung a beneficiat din 1999 si pana in prezent de investitii de peste 265 miloane euro.

In Romania, Holcim detine doua fabrici, la Campulung si Alesd, 18 statii de ecologice de betoane, 5 statii de agregate, 2 statii lianti speciali, un terminal de ciment in Bucuresti, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda.

Holcim Romania are aproximativ 1.100 angajati.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri