Gazeta de Sud: Protectia mediului, propovaduita de preoti

Preotii din Targu Jiu le vor vorbi enoriasilor, la slujba de duminica, despre importanta colectarii deseurilor din echipamentele electrice si electronice. GORJ. Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj si Protoieria Targu Jiu au semnat un protocol de colaborare in cadrul campaniei privind colectarea deseurilor din echipamente electrice si electronice (DEEE-uri). Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a hotarat, impreuna cu Vasile Vladoiu, protopopul din municipiul Targu Jiu, ca toti cei 12 preoti din localitate sa vorbeasca enoriasilor, in cadrul slujbei de duminica, despre importanta colectarii deseurilor din echipamente electrice si electronice.

"Ma bucur sa vad din partea Bisericii si a parintelui Vasile Vladoiu o asemenea deschidere fata de campania initiata de Ministerul Mediului, dar si o preocupare pentru problemele cu care se confrunta comunitatea locala. Sunt convins ca, venit din partea preotilor, mesajul nostru va fi mult mai bine receptat", a spus Gheorghe Fometescu.

Doamne ajuta si protejati mediul, fratilor!

Enoriasii care vor merge la slujba de duminica, incepand de aceasta saptamana pana pe 3 noiembrie, cand va fi ziua de colectare a deseurilor, vor asculta predica preotilor. Acestia le vor vorbi despre importanta protejarii mediului, prin implicarea activa a cetatenilor in campania de colectare a deseurilor. Dupa slujba, printre vorbele de duh din predica preotilor, enoriasii vor asculta si mesaje despre campania initiata de minister. "Este un lucru benefic faptul ca fiecare cetatean va putea sa scoata afara vechile echipamente electronice si nu le mai arunca pe camp. Astfel, mediul nu va mai fi poluat. Noi credem ca mesajul acesta, daca va veni din gura unui preot, va ajunge mult mai usor la urechile enoriasilor. Ne vom stradui si vom incerca sa-i constientizam", a spus Vasile Vladoiu.

3 noiembrie, prima zi

Campania nationala de colectare a deseurilor din echipamente electrice si electronice se va desfasura la initiativa Ministerului Mediului, pe 3 noiembrie, cand fiecare roman va putea sa scoata in strada aceste echipamente pentru a fi preluate de firmele specializate. Aceasta zi va insemna initierea procesului de colectare a DEEE-urilor, urmand ca actiunea sa se transforme intr-o regula ce va fi respectata la nivel national, o zi pe luna sau o zi pe trimestru.

Pentru mai multe informatii vizitati Gazeta de Sud

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri