Guvernul a discutat, miercuri, doar un memorandum privind taxa de poluare pentru autovehicule, care prezinta pozitia Romaniei in discutiile cu oficialii Comisiei Europene si explicatii referitoare la modul de calcul, dar nu si ordonanta care introduce taxa, urmand sa se consulte cu partidele.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul Mediului, Attila Korodi, se vor intalni in perioada imediat urmatoare cu reprezentantii partidelor parlamentare, pentru a le explica acestora principiile pe baza carora a fost calculata noua taxa de poluare pentru autovehicule, au declarat, marti, surse ministeriale. Proiectul de ordonanta de urgenta al noii taxe prevede, in forma actuala, ca modificarile vor intra in vigoare la 1 iulie, iar incasarile vor fi transferate de la bugetul de stat la Fondul de Mediu, pentru a fi utilizate la derularea unor proiecte de protejare a mediului si reducere a poluarii.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, i-a informat, in urma cu o saptamana, pe membrii Guvernului ca modificarile privind taxa de poluare auto vor fi promovate in urmatoarea sedinta de Guvern, iar procedura de infringement initiata de Comisia Europeana va fi suspendata total atunci cand acestea vor fi aprobate de Parlament.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, luni, ca parlamentarii partidului vor vota impotriva Ordonantei de Urgenta privind noua taxa de poluare pentru autovehicule, iar liderul PDL Emil Boc a anuntat, la randul sau, ca formatiunea democrat-liberala va initia o motiune simpla in noua sesiune parlamentara, la Camera Deputatilor, prin care va solicita anularea acestei taxe si restituirea banilor fara ca cetatenii sa mai fie obligati sa apeleze la instanta.
Liderul UDMR, Marko Bela, formatiune politica din care face parte si ministrul Mediului, care a lucrat la elaborarea ordonantei de urgenta, a anuntat, marti, ca Uniunea se pronunta pentru o reducere drastica a taxei de prima inmatriculare.
Pentru mai multe informatii viziteaza Gandul