Frumusete certificata bio

Rasfat si sanatate sunt premisele de la care au pornit trei doamne din Bucuresti cand au decis sa mizeze pe produsele cosmetice organice in propriile saloanele de infrumusetare si SPA. Masaj cu miere de albine, tratamente cosmetice cu fructe stoarse pe loc si epilare cu zahar sunt doar cateva dintre serviciile de care pot beneficia clientele dornice de infrumusetare fara chimicale. 

Text de LOREDANA PANA

Dupa o scurta sondare a pietei, Cristina Tomescu, managerul salonului Thea Bio Bellezza, si Corina Chelu, managerul salonului Ever Green, au realizat aproape in acelasi timp ca nu exista niciun salon de infrumusetare care sa ofere servicii cu produse cosmetice certificate organic. Astfel, anul trecut, ele au inaugurat primele saloane organice din tara. Smaranda Paslaru, managerul SPA Magnolia, a inceput activitatea din decembrie 2008, iar folosirea produselor organice a fost din start principiul de baza al balneoterapiei.

„Personal folosesc exclusiv produse cosmetice organice de aproximativ doi ani. Ideea cu salonul mi-a venit cand mi-am dat seama ca nu mai puteam sa merg la niciun salon normal decat cu samponul meu si cu cremele in geanta”, spune Cristina Tomescu. Pe de alta parte, Corina Chelu, care face din 2007 distributie pentru produse cosmetice organice, a decis sa importe o gama profesionala de salon certificata – Organic Colour Systems. „Se tot deschid saloane de infrumusetare, dar in afara de diverse aparate nu vin cu nimic nou. Am constatat ca este nevoie de un suflu nou in acest domeniu si ca lumea se deschide catre natural si vrea ceva mai sanatos”, arata Corina Chelu.

O dulce epilare

Epilarea cu zahar este specialitatea salonului Ever Green, singurul din tara care face asta. Pasta, care contine doar apa, zahar si suc de lamaie, este importanta din SUA si are certificare organica.

„Nu are niciun fel de conservanti sau alte chimicale in ea. Metoda este veche, astfel de epilare folosindu-se inca din antichitate in tarile arabe, fiind raspandita si acum in Egipt sau Dubai. Epilarea cu zahar este foarte eficienta si igienica. Aruncam tot ce folosim”, spune Corina Chelu. Pasta din zahar este mai moale si mai maleabila fata de ceara traditionala si patrunde pe langa firul pe par, pana la radacina, si astfel firele nu se rup. Epilarea este mai scumpa cu 10%-15% fata de cea cu ceara.
 
Oja cu 70% apa

Tot in salonul Ever Green, manichiura si pedichiura se fac doar cu lacuri de unghii fara toluen si formaldehide, compusii chimici care intra in compozitia lacurilor conventionale, avand 70% apa. Oja poate fi indepartata cu apa fierbinte in primele opt ore de la aplicare. O manichiura costa 30 de lei, iar pedichiura – 35 de lei. Dizolvantii folositi sunt pe baza de ex¬tracte de plante, unul dintre principalele ingrediente provenind din fermentatia porumbului.

Vopsea speciala destinata gravidelor

Medicii nu le recomanda gravitelor sau femeilor care alapteaza sa-si vopseasca parul din cauza cantitatii mari de amoniac pe care o contin toate vopselele conventionale. O vopsea de par certificata organic nu contine amoniac, parabeni, resorcinol sau alte ingrediente chimice periculoase.
„Vopseaua organica este permanenta, chiar daca nu contine amoniac. Practic, e la fel ca si cea conventionala, ca durata, doar ca nu creeaza alergii si iritatii, iar mirosul este mult mai placut”, explica Corina Chelu. Vopseau este disponibila intr-o gama larga de culori, iar pretul mediu al unei vopsiri este de 130 lei.

„De tratamentele cu produse organice pot beneficia fara nicio problema persoane diagnosticate cu boli de piele, psoriazis, eczeme, care fac chimioterapie sau care au diverse alergii. Sunt naturale si nu sunt invazive”, adauga Corina Chelu. „Un fresh de portocale cu argila, va rog!”
O rugaminte pe care sunteti probabil obisnuiti sa o auziti in restaurante este la ordinea zilei in salonul Thea Bio Bellezza. Pielea este rasfatata cu un tratament fresh din diverse fructe stoarse pe loc, plus argila. Salonul foloseste foarte rar masti gata preparate, iar atunci cand este cazul, le utilizeaza doar cele cu certificare organica. Pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient, se foloseste si lumina bipolaraSistemul de terapie prin lumina, Bioptron, vindeca tesutul in profunzime, unii medici fo¬losindu-l si pentru fracturi.

„Mastile fresh sunt foarte naturale. Chiar daca poti sa ti le faci si acasa, de cele mai multe ori nu o facem. Noi speram sa le deschidem apetitul clientelor pentru asta”, spune Cristina Tomescu.

Magnolia SPA mai pune la dispozitia clientelor tratamente cu uleiuri si creme organice, „cireasa de pe tort” fiind masajul cu miere si scortisoara. Terapia imbunatateste circulatia, absoarbe toxinele si tonifica pielea si musculatura, contribuind si la indepartarea celulitei.

De ce organic?

Pielea absoarbe peste 60% dintre substantele cu care intra in contact. Motiv pentru care specialistii atrag atentia asupra chimicalelor din produsele cosmetice pe care le folosim cu regularitate.

Potrivit rapoartelor Agentiei americane de protectie a mediului (EPA) metil si butil parabenii, precum si anumiti conservanti – ingrediente folosite des in produse cosmetice – sunt legate de disfunctii metabolice, de dezvoltare, hormonale si neurologice, precum si de diverse tipuri de cancer.

„Oamenii nu sunt constienti de cat de daunatoare sunt produsele cosmetice conventionale. Vor rezultate imediate si pun frumusetea mai presus de sanatate. Este un compromis care nu trebuie facut. Plus ca folosind produse organice vom avea rezultate foarte bune pe termen lung”, spune Cristina Tomescu.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri