FOTO Un român selectat printre câștigătorii concursului foto National Geographic Travel

Săptămâna aceasta au fost anunțați câștigătorii celei de-a 27-a ediții a concursului internațional de fotografie National Geographic Travel, printre care se numără și Eduard Guțescu, din România.

Romania__Land_of_F_3396259k

Fotografia realizată de Eduard Guțescu în satul Peștera, județul Brașov, este intitulată „Land of Fairy Tales” și a primit o mențiune specială.

Premiul întâi a fost câștigat de Anuar Patjane Floriuk din Tehuacán, Mexic, și constă într-o expediție foto de opt zile pentru două persoane, la Costa Rica și la Canalul Panama.

Whale_whisperers_3396217k
Locul 1 © Anuar Patjane / National Geographic Traveler Photo Contest

Locul 1, Anuar Patjane: Scufundări cu o balenă cu cocoașă și puiul ei născut recent, în timpul unei croaziere prin preajma insulei Roca Partida din Revillagigedo, Mexico.

Gravel_Workmen_3396245k
Locul 2 © Faisal Azim / National Geographic Traveler Photo Contest

Locul 2, Faisal Azim: Locurile de muncă unde se zdrobeșe pietriș sunt pline de praf și de nisip. Trei muncitori dintr-un astfel de loc din Chittagong, Bangladesh privesc prin fereastra murdară.

Camel_Ardah_3396269k
Locul 3 © Ahmed Al Toqi / National Geographic Traveler Photo Contest

Locul 3, Ahmed Al Toqi: Camel Ardah, așa cum e numită în Oman, e unul dintre stilurile naționale de curse dintre două cămile, controlate de piloți experți. Cea mai rapidă cămilă pierde, astfel încât cele două trebuie să alerge la aceeași viteză, pe același drum.

A_Night_at_Deadvle_3396234k
Premiu de merit © Beth McCarley / National Geographic Traveler Photo Contest

Mențiune specială, Beth McCarley:  ”Cu o noaptea înainte de întoarcerea la Windhoel, am petrecut câteva ore la Deadveli, în Namibia. Luna a fost destul de puternică încât să lumineze dunele de nisip din depărtare, însă cerul era încă suficient de întunecat încât Calea Lactee și norii Magellan să se vadă clar. Deadveli înseamnă ”mlaștină moartă”. Copacii ”ghimpe de cămilă” (Acacia erioloba) au în jur de 900 de ani, însă nu s-au descompus din cauza mediului atât de uscat”, a declarat McCarley.

Romania__Land_of_F_3396259k
Premiu de merit © Eduard Gutescu / National Geographic Traveler Photo Contest

Mențiune specială, Eduard Guțescu: Îngheț alb așezat peste satul Peștera, din România.

Catching_a_Duck_3396265k
Premiu de merit © Sarah Wouters / National Geographic Traveler Photo Contest

Mențiune specială, Sarah Wouters: Doi băieți încearcă să prindă o rață, în apropierea unei cascade.

Kushti__Indian_Wre_3396261k
Premiu de merit © Alain Schroeder / National Geographic Traveler Photo Contest

Mențiune specială, Alain Schroeder: Kushti este forma tradițională a wrestling-ului indian. Luptătorii, numiți ”Pelwhans”, poartă doar o bucată de pânză și intră într-o groapă făcută din lut care e adesea amestecat cu sare, lămâie și unt clarificat. La finalul unui antrenament, luptătorii se odihnesc, proptiți de pereții arenei. Aceștia își acoperă capul și trupul cu pământ ca să evite răceala, și ca să le fie absorbită transpirația.

White_Rhino_s_3396229k
Premiu de merit © Stefane Berube / National Geographic Traveler Photo Contest

Mențiune specială, Stefane Berube: ”Am încercat toată ziua să prind o fotografie bună a rinocerului alb pe cale de dispariție. Furișându-mă prin iarbă, având grijă să păstrez o distanță de 10 metri, să fiu în siguranță, nu am reușit să prind imaginea pe care mi-aș fi dorit-o”, spune Stefane Berube. ”Următoarea dimineață m-am trezit cu toți cei trei rinoceri păscând în fața mea.”

Sauna_in_the_Sky_3396253k
Premiu de merit © Stefano Zardini / National Geographic Traveler Photo Contest

Mențiune specială, Stefano Zardini: O saună la 2.800 de metri înălțime, în inima munților Dolomiți, la Monte Lagazuoi Cortina, Alpii italieni de est.

 

Highlanders_3396271k
Premiu de merit © Bart Omiej Jurecki / National Geographic Traveler Photo Contest

Mențiune specială, Bart Omiej Jurecki: Cosit tradițional în Polonia. Mulți oameni continuă să folosească coasa și furca pentru tăierea și aranjarea fânului.

Sursă: The Atlantic

 

Mai citește și:

FOTO Care este cea mai bună fotografie de călătorie din lumeFOTO Care este cea mai bună fotografie de călătorie din lume

FOTO TOP 10 medii extreme care merită explorate

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri