Expozitie despre patrimoniul vegetal al planetei

Muzeul National de Geologie organizeaza, in perioada 18 iulie – 20 septembrie, expozitia "Padurea verde, padurea neagra. Cum vrei sa fie planeta ta?", care isi propune sa sensibilizeze opinia publica asupra fragilitatii patrimoniului vegetal al planetei.

Conform unui comunicat al Muzeului National de Geologie, expozitia prezinta intr-o maniera originala lumea vegetala la frontiera dintre stiinta si arta, invitand publicul vizitator sa descopere padurea verde – frumusetea, diversitatea si o indelungata istorie evolutiva -, dar si padurea neagra – cicatricele provocate de om.

Schimbarile climatice, despaduririle, exploatarile masive pun in pericol patrimoniul vegetal al planetei noastre. Vegetalele au un rol determinant pentru om si pentru planeta noastra avand in vedere cresterea gazelor nocive in atmosfera. In functie de natura sa, cuvertura vegetala, tot ceea ce inseamna paduri, campuri agricole, stocheaza o mare parte din caldura, apa si dioxidul de carbon de la suprafata Terrei.

Expozitia subliniaza importanta protejarii ecosistemelor, rolul acestora in reglarea climatului si a ciclului vietii, atentionand asupra degradarii lumii vegetale si asupra actiunilor umane profund devastatoare care pun in pericol acest patrimoniu.

"Padurea verde, padurea neagra. Cum vrei sa fie Planeta ta?" le propune vizitatorilor sa priveasca lumea vegetala intr-o maniera complexa, pornind de la eleganta frumusete vegetala vazuta de artistii fotografi pasionati, care le prezinta emotia lor estetica, parcurgand o istorie succinta a fabuloasei evolutii a biodiversitatii vegetale in decursul timpurilor geologice si finalizand cu actiunile devastatoare provocate de om.

Expozitia este realizata in cadrul colaborarii oficiale dintre Muzeul National de Istorie Naturala din Paris si Muzeul National de Geologie din Bucuresti, dupa o idee originala de Simona Saint Martin, se mai arata in comunicat.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri