Echipa de voluntari “Let’s Do It, Romania!”, care si-a propus sa curete tara, cu ajutorul romanilor, pe 25 septembrie, cauta voluntari in judetele Suceava, Prahova si Ilfov, pentru a intocmi harta gunoaielor (cartarea). Peste 500 de voluntari si-au oferit sprijinul, luand parte la acest demers pentru realizarea hartii deseurilor din Romania, pana acum in 19 judete. In cadrul acestor actiuni, voluntarii au identificat mormanele de deseuri cu ajutorul GPS-urilor si au transmis coordonatele geografice, dimensiunile si compozitia acestora.
Datorita actiunilor de cartare, s-a realizat deja o curatenie pilot in judetul Cluj pe 22 mai, precum si alte doua curatenii pilot in Timis, Arges si o actiune alaturi de Valea Ariesului alaturi de Ministerul Mediului si Padurilor pe data de 5 iunie.
Doar 39 de voluntari in Suceava
Urmatoarea actiune de cartare va avea loc in zilele de 19-20 iunie si se va desfasura concomitent in 3 judete: Suceava, Prahov si Ilfov.
In acest moment exista 56 de voluntari inscrisi in Ilfov si 510 in Bucuresti, 101 voluntari inscrisi in Prahova si doar 39 de voluntari in Suceava. Pentru a realiza cu succes aceasta etapa, este nevoie de un numar cat mai mare de voluntari, in special in judettul Suceava.
Actiunea din judetele Dambovita si Giurgiu se amana din cauza ca nu sunt suficienti voluntari implicati in organizare si in echipele de cartatori.
Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea “Implica-te!”
“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi: 25 septembrie. In plus, proiectul vizeaza responsabilizarea cetatenilor din Romania si implicarea autoritatilor centrale care sa aplice legislatia si sa ajute la implementarea unui sistem de management al deseurilor corespunzator normelor europene.