Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Esti ceea ce mananci

Dieta noastra, chiar si una pe o perioada scurta de timp, are consecinte psihologice si genetice, au descoperit cercetatorii de la Institutul de Evolutie Antropologica „Max – Planck” din Leipzig, Germania.

Oamenii au un tip de alimentatie diferit fata de alte antropoide. Pe langa faptul ca mancam mult mai multa carne si grasimi, hrana noastra este si gatita. De-a lungul timpului, s-a presupus ca acest lucru a reprezentat factorul-cheie in evolutia umana.

Prin hranirea soarecilor de laborator cu diferite diete ale oamenilor si cimpanzeilor timp de doua saptamani, cerceta torii au reusit sa reconstruiasca diferen tele psihologice si genetice dintre oameni si cimpanzei. Soriceii de laborator au avut trei me niuri: fructe si legume crude, reprezentand dieta cimpanzeilor de la zoo, o masa de la cantina institutului si un meniu tip fast food de la McDonald’s – care a cau zat o crestere semnificativa a greutatii soriceilor.

Soarecii care au consumat dieta cimpanzeilor s-au distins clar de cei care au consumat cele doua diete umane, observandu-se sute de diferente la nivelul ficatului. Asemenea diferent e nu s-au inregistrat insa si la nivelul creierului. O parte dintre genele care s-au schimbat la nivelul ficatului au fost observate inca de la inceput ca fiind diferente intre oameni si cimpanzei. Faptul ca ficatul soarecilor s-a modificat in urma dietelor arata ca diferenta genetica dintre oameni si cimpanzei poate fi cauzata si de dietele acestora.

spot_img

Ultimele știri