Cumparati jucarii fara PVC, un material care elimina toxine in mediul inconjurator pe tot parcursul ciclului sau de viata.
Cand cumparati o jucarie, ganditi-va si la longevitatea ei. In loc de jucarii iefti ne din plastic, alegeti obiecte din lemn, care vor rezista generatii de-a randul.
Cautati jucarii din plus fabricate din material organice precum lana sau bambus. De asemenea, asigurati-va ca toate jucariile sunt vopsite cu coloranti nontoxici.
Mult mai important decat jucariile este timpul petrecut in aer liber, in curte sau in parcuri. Incurajati-va copiii sa faca miscare si sa practice sporturi.
Doar pentru ca o jucarie a mai fost folosita nu inseamna ca si-a pierdut farmecul. Luati in considerare si jucariile la mana a doua. Iar cele care nu le mai plac copiilor dumneavoastra pot fi, la randul lor, revandute sau donate.
Jucariile cu baterii sunt galagioase, mai periculoase pentru copil si devin o problema pentru mediu atunci cand trebuie aruncate. Evitati-le pe cat posibil, iar daca cei mici nu cedeaza, folositi baterii reincarcabile.
Nu conteaza doar ce-i in cutie, ci si cutia in sine. In loc sa o aruncati, ajutati-i pe copii sa o includa intr-un proiect de lucru manual.