Eco-Carbonara

Pastele fainoase ecologice din spelta sau grau integral sunt ingredientul de baza al unei alimentatii sanatoase. Pe langa faptul ca cerealele au fost cultivate fara pesticide si ingrasaminte chimice, in procesul de fabricare a pastelor sunt pastrate toate calitatile plantei si nu sunt adaugati aditivi de gust, de miros sau de crestere.

Graul are foarte multi aminoacizi naturali, adica proteine de cea mai buna calitate. Extra-rafinarea lui pentru obtinerea fainii albe determina pierderea cu pana la 80% a aminoacizilor, afirma Pavel Chirila, doctor in stiinte medicale.

Spelta este o specie de cereala primitiva, nemodificata de 8.000 de ani. Spre deosebire de grau, aceasta ramane dupa recoltare protejata de palee si are un gust mai intens, care aminteste de cel de nuca.

Petras Bio este un producator autohton care foloseste spelta ecologica pentru prepararea pastelor. "Gustul poate fi supus unei rafinari, unei "scoliri", si atunci se poate simti diferenta dintre un produs bio si unul conventional. Este necesarara descoperirea unei culturi a mancatului. Astfel, consumul de alimente bio nu va mai fi doar o convingere teoretica, de tipul mananc bio pentru ca e sanatos, ci va deveni o certitudine nascuta din experienta directa ca este mai bine sa mananc asa", a declarat Marius Gabor, administrator Petras Bio.

Pastele fainoase ecologice sunt bogate in fibre, lipide, minerale, vitamine si aminoacizi. Fibrele protejeaza organismul mai ales impotriva cancerului de colon. Aceste proteine sunt absorbite rapid in corp pentru ca sunt naturale, iar organismul le recunoaste usor, fapt important pentru o nutritie sanatoasa.

Produsele Petras Bio se gasesc in magazinele naturiste. Cel mai ieftin produs costa 3,60 lei, iar cel mai scump 8 lei.

 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri