Două noi specii de lilieci, descoperite în Europa şi Magreb

O nouă specie de lilieci a fost descoperită în zonele împădurite din Europa de către o echipă internațională de cercetători, precum și o altă specie „foarte rară” care trăiește în peșteri din Africa de Nord.

În total, există aproximativ 1.000 de specii de lilieci, o specie de mamifere capabilă să transmită și să primească ultrasunete, permițându-le să zboare și să navigheze în întuneric total.

Noua specie de lilieci descoperită în Europa se numește „Myotis crypticus” și trăiește în zonele împădurite din Italia, Franța, Elveția și Spania, au spus echipa de cercetători, condusă de o echipă de la Consiliul Național de Cercetare al Spaniei.

Liliecii „au trecut neobservați până acum”, deoarece „sunt reprezentate de 53 de specii în Europa, dar multe dintre ele sunt extrem de similare.
A trebuit să recurgem la comparații genetice pentru a verifica identitatea lor „, a declarat Javier Juste, cercetător la stația biologică Donana din sudul Spaniei.

Același studiu a descoperit o nouă specie din Africa de Nord numită „Myotis zenatius”, care este „extrem de rară și vulnerabilă”, a spus Consiliul Național de Cercetare.

Peste 100 de specii noi de plante au fost descoperite în 2018

Această specie poate fi găsită numai în câteva peșteri din regiunile muntoase din Maroc și Algeria, a adăugat acesta.

„Este posibil ca acest să merite deja să fie inclus pe lista speciilor aflate în pericol de dispariție”, au spus cercetătorii.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri