Dosar penal in cazul copilului ucis de caini

Parchetul General a anuntat astazi ca a preluat ancheta in dosarul decesului copilului in varsta de 4 ani, care a fost atacat de caini fara stapan pe un teren de langa Parcul Tei din Capitala.

Motivele care au stat la baza deciziei de preluare vizeaza complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acestui caz”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Cainele, care a fost gasit luni, dupa moartea copilului, murdar de sange pe bot, fusese sterilizat de primarie si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, a spus, marti, coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu. Fundatia Caleidoscop nu figureaza ca ONG inregistrat.

FNPA regreta tragedia

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor din Romania (FNPA) “isi exprima profundul regret fata de tragedia petrecuta in Bucuresti, foarte greu de comentat, ca de altfel orice moarte care intervine atat de violent”.

Daca consideram acesti caini ca neaflandu-se in ingrijirea cuiva (desi se aflau pe un teren privat, ingradit) o astfel de tragedie a fost posibila in contextul in care, mai bine de 20 de ani, metodele aplicate de catre autoritati de ucidere in masa ori de incarcerare s-au dovedit a fi ineficiente si, mai mult, au condus la agravarea fenomenului”, potrivit lui Carmen Arsene, presedinta FNPA.

Toate tarile care se confrunta cu aceasta problema, precum Bulgaria, Turcia au adoptat aceasta strategie cu rezultate notabile. Rezultate remarcabile s-au obtinut si la Oradea, unde dupa aplicarea unui program de sterilizare si returnare, in 6 ani, numarul cainilor din strada s-a redus de la 5.000 la 300, a mai spus Carmen Arsene.

ONG-urile, din fonduri proprii, au sterilizat pana in prezent peste 250000 de caini, intretin in adaposturi peste 10.000 de caini, au gasit familii adoptive pentru zeci de mii de caini pe care i-au luat din strada, se mai arata in comunicatul de presa al FNPA.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri