Doar 59% din barurile si restaurantele din Centrul Vechi al Capitalei au in meniu produse alternative pentru cei care sufera de anumite probleme medicale, cum ar fi alergia la diferite alimente, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE).
In ceea ce priveste existenta unor produse alternative pentru cei care sufera de anumite probleme medicale, precum alergii la diferite alimente sau prefera, de exemplu, zaharina in schimbul zaharului, doar in 59% dintre locatii se pun la dispozitie astfel de produse”, se arata in studiu.
Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research&Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.
In urma studiului, se poate observa ca in majoritatea unitatilor Horeca analizate (73%) nu se elibereaza bon fiscal decat la cerere, iar in 27% din cazuri acesta a fost eliberat in mod automat fara o solicitare ulterioara„, potrivit ANPC.