Dezbateri online „La pas”: slow fashion și slow travel

Două asociații din Timișoara desfășoară în această perioadă dezbateri online referitoare la consumul responsabil. Astfel, pe 12 noiembrie va avea loc o discuție virtuală despre slow fashion și cum poate fi redus impactul nociv al industriei vestimentare în lume, iar pe 19 noiembrie – o discuție despre slow travel, un concept care îndeamnă la un ritm mai lent de călătorit, cu mai multă atenție către mediul înconjurător și către cultura locală.

În întâlnirea interactivă de joi, 12 noiembrie, vor fi prezenți și Andreea și Elvys, doi dintre oamenii de la Atelierul REDU (Asociația Mai Bine). Aceasta este o întreprindere socială, pionier în upcycling și Slow Fashion în România, care își propune să transforme, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile textile în resurse.

Va fi adusă în discuție și Clean Clothes Campaign, care este o rețea globală dedicată îmbunătățirii condițiilor de muncă a lucrătorilor din industria globală a confecțiilor textile și a îmbrăcăminții sport.

Prin tragerea la sorți, unul dintre participanți va primi o piesă vestimentară croită de artizanii din atelierul REDU.

Locurile sunt limitate la acest eveniment online, iar înscrierile se fac la acest formular.

Discuția de pe 19 noiembrie se concentrează asupra Slow Travel, o alternativă inteligentă pentru turistul pasionat, dar epuizat. Un concept care îndeamnă la încetinirea ritmului, cu mai multă atenție către mediul înconjurător și cultura locală.

Moderator va fi Tiberiu Cazacioc, iar invitații vor fi Delia Barbu (Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș), Gabriela Petcana (Agentia de turism Ultramarin Timisoara), Cornel Posea (Passpartout Hostel), Ciprian Sîrbu (AuthenTrip).

Formularul pentru înscriere este aici.

„LA PAS.Slowing down”, un program de dezvoltare comunitară, derulat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare și Asociaţia Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, desfășoară activități și proiecte în mediul online și în Timișoara, în perioada 24 octombrie – 30 noiembrie 2020. Calendarul din toamna lui 2020 se adaptează contextului social și medical actual dificil, păstrându-și dezvoltarea pe următoarele principii orizontale: sustenabilitate, dezvoltare comunitară, promovare a gastronomiei locale ca element de patrimoniu imaterial.

Citește și: 

„LA PAS.slowing down”, cinci săptămâni de educație pentru consum responsabil

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri