Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Mehedinti a organizat, marti, o dezbatere publica privind autorizarea activitatii de colectare selectiva si tratare a deseurilor menajere desfasurata de operatorul unic care activeaza in localitate.
Reprezentantul APM, Nicolae Pascovici, a declarat ca autoritatile implicate in managementul deseurilor au analizat programul de conformare al societatii cu capital german Brantner, care a investit circa 10 milioane de euro in infrastructura de salubrizare a municipiului Drobeta-Turnu Severin.
"Pentru obtinerea autorizatiei de mediu firma in cauza a amenajat 77 de puncte de colectare si 102 incinte protejate cu garduri, pe care le-a dotat cu 4.090 recipienti de colectare, de 140 litri fiecare, 1.586 europubele de 240 litri si 292 containere cu o capacitate cuprinsa intre unu si opt metri cubi", a precizat Nicolae Pascovici.
La randul sau, directorul societatii Brantner, Ion Rosca, a mentionat ca, din pacate, activitatea de colectare si tratare a deseurilor menajere este limitata la doar 27.000 din cei peste 115.000 cetateni cati numara la aceasta data municipiul Drobeta-Turnu Severin.
Daca autoritatile administrative locale nu vor interveni pentru extinderea activitatii de gestionare a deseurilor exista riscul ca unele parcuri si spatii verzi din Drobeta-Turnu Severin sa se transforme in adevarate depozite de deseuri menajere.