Cum va schimba noua reţea de mare viteză 5G viitorul agriculturii

Rețelele de generație următoare 5G pot fi de 100 de ori mai rapide decât 4G, ceea ce face mult mai rapidă comunicarea între dispozitive și servere. 5G poate suporta, de asemenea, mult mai multe date decât alte rețele, potrivit CNN.

De asemenea, 5G are potențialul de a transforma un număr imens de industrii, inclusiv una dintre cele mai vechi din lume: agricultura.

Aceasta face ca tehnologia să fie ideală pentru transmiterea informațiilor de la senzori și telecomenzi, instrumente cheie care sunt testate de fermieri. 5G contribuie, de asemenea, la automatizarea proceselor agricole.

Dronele care folosesc 5G contribuie la îmbunătățirea producției de cartofi în Olanda. Iar în Japonia, senzorii 5G sunt utilizați pentru a monitoriza temperatura apei și concentrația de sare a fermelor de stridii.

Gulere cu 5G
Inițiativa britanică 5G RuralFirst a lansat în martie o aplicație pentru smartphone-uri numită Me + Moo, care permite agricultorilor să urmărească o vacă „conectată” și să primească actualizări zilnice cu privire la sănătatea și comportamentul animalului.

Sistemul, care este testat pe vaci la Centrul Agri-Epi din Somerset, Anglia, este finanțat în parte de guvernul britanic și susținut de compania tehnologică Cisco.

Vacile poartă gulere conectate la 5G care trimit date către aplicație despre tot ceea ce fac de la ceea ce mănâncă la modul în care dorm. Agricultorii pot vedea informația instantaneu și pot să le-o transmită medicilor veterinari sau nutriționiștilor.

„Acest lucru vă asigură liniștea că vacile sunt fericite, sănătoase și se comportă în mod normal, precum și avertizarea timpurie dacă se îmbolnăvesc, sunt însărcinate sau trebuie să fie verificate”, a declarat managerul de proiect Duncan Forbes.

Promotorii reţelei 5G susțin că, deoarece exploatațiile acoperă suprafețe mari, care sunt dificil de monitorizat, sectorul agricol este ideal pentru a beneficia de colectarea datelor la distanță.

Tehnologia ar putea ajuta sistemele de irigare să se aprindă la ora optimă a zilei, sau bovinele să meargă la pășunat în zonele care oferă cea mai bună hrană. Prin îmbunătățirea eficienței, va fi posibil să se producă mai multe alimente.

Cu toate acestea, pentru a face o diferență, 5G va trebui mai întâi să fie instalat în zonele rurale.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură prevede că, pentru a asigura hrană populației aflată în creştere, planeta va trebui să cultive cu 70% mai multe alimente în 2050 decât în 2009.

„Pentru a răspunde acestor cerințe, fermierii vor avea nevoie de noi tehnologii pentru a produce mai mult din mai puțin teren, cu mai puține mâini”, se arată într-un raport al organizației.

Aici intră în joc automatizarea. În 2017, un alt proiect 5G RuralFirst a devenit primul din lume care a plantat și cules cu succes o recoltă fără a folosi deloc oameni.

Proiectul, numit Hands-Free Hectare, a raportat o altă recoltă reușită în 2018. Acum merge mai departe folosind tehnologia 5G pentru a crește precizia și eficiența în pulverizarea culturilor.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri