Cu Dremel construiesti eco

Stilul eco implica nu numai protejarea padurilor sau economia de energie, ci si grija fata de resursele naturale de orice fel. Obiectele vechi de mobilier, din metal, lemn, hartie, mesterite cu dibacie, pot deveni jucarii noi sau suporturi pentru umbrele ori creioane, fiind salvate astfel de cosul de gunoi.

Copiii, initiati de Bosch in tainele bricolajului

Specialistii Bosch vin in intampinarea celor care isi doresc sa construiasca o lume mai frumoasa in jurul lor, inspirand mai ales copiii sa adopte conceptul de DIY (do-it-yourself) Dremel, unul dintre brandurile companiei, prin solutii creative si eficiente de bricolaj.

Nou-infiintatul “Club de bricolaj Dremel” ofera posibilitatea scolilor sa se implice intr-un proiect anual, care va dezvolta spiritul competitiv, imaginatia, creativitatea si originalitatea participantilor. Clubul este format din scolile, gradinitele si liceele din invatamantul de stat si privat, care au in dotare unelte Dremel si organizeaza ateliere Dremel.

“Bosch are o vasta experienta in ceea ce priveste sculele electrice, firma noastra fiind cel mai mare producator de scule electrice din lume. De-a lungul anilor, ne-am folosit aceasta experienta ca sa cream unelte inovatoare si performante, dar in acelasi timp usor de folosit chiar si de catre cei mici. Prin acest club ne dorim sa impartasim din experienta noastra si sa introducem atelierele Dremel in cat mai multe scoli din tara”, a declarat, pentru Green Report, Mihaela Rosca, brand manager Dremel.

Zmeie si casute din materiale reciclate

Mihnea Macovei este elev in clasa a V-a la scoala Lauder din Bucuresti si a construit pana acum tot felul de obiecte cu unelte Dremel. Este indemanatic si cucerit de usurinta cu care-si poate face singur un zmeu sau o cutie in care-si poate pastra diverse obiecte.

“Cel putin 100 de copii din scoala noastra participa la aceste ateliere creative, unde invatam sa manuim uneltele Dremel si sa transformam obiecte mai vechi ori sa ne cream singuri jucarii. Eu am facut dintr-un scaun mai vechi un suport pentru umbrele, iar astazi am invatat cum se construieste un zmeu”, a explicat Mihnea, pentru Gree Report, in timp ce mesterea de zor un zmeu, in calitate de participant la un concurs organizat de Bosch intr-un pub bucurestean.

Si elevii Scolii 30 din Capitala sunt maestri in ale bricolajului, la fel ca si colegii lor mai mari de la Scoala de Arte. Insa, sunt asteptati sa li se alature si alti iubitori de bricolaj, scolile doritoare sa devina membre ale „Clubului de Bricolaj Dremel” urmand sa organizeze 12 ateliere creative Dremel pe an. Trebuie sa tina cont insa de un calendar prestabilit de activitati si de caracteristicile materialelor folosite, si anume lemn, placaj, sticla, ceramica sau polistiren, iar fiecare scoala implicata in proiect va trebui sa trimita lunar poze cu activitatea realizata, respectand tipul de material propus.

10 scoli organizeaza lunar ateliere creative Dremel

Trusele de bricolaj Dremel costa aproximativ 700 lei si contin tot felul de unelte cu care copiii pot taia, lipi sau decora obiecte obtinute din lemn, polistiren sau materiale textile. Ideea fondarii clubului a venit cand scolile s-au aratat interesate de atelierele creative pe care Dremel le organizeaza inca din 2010. Astazi exista 10 scoli care organizeaza lunar ateliere creative Dremel.

“In calitate de membra a Clubului, scoala va deveni un partener de incredere al Robert Bosch Romania, avand acces la mai multe proiecte educationale sustinute de brandul Dremel, dar si posibilitatea achizitionarii uneltelor si accesoriilor Dremel la preturi preferentiale”, potrivit reprezentantilor Bosch.

De-a lungul anilor, compania Bosch a devenit celebra pentru organizarea de ateliere de bricolaj in cele mai neconventionale locuri, de la magazinele de bricolaj ale partenerilor la discoteci, scoli, mall-uri, parcuri sau pub-uri.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri