Cel mai mare brad de Craciun din Europa, amplasat in centrul Capitalei, va produce in perioada functionari peste 111 tone de dioxid de carbon. Desi este un punct de atractie pentru bucuresteni, din motive ecologice, administratorii sting noaptea luminile. Pe bradul din Piata Unirii stralucesc aproape 2.5 milioane de beculete, iar intr-o singura zi de functionare consuma la fel de mult cat 20 de apartamente cu doua camere intr-o luna. Pana pe 6 ianuarie, cand va fi dezasamblat, va consuma peste 151 de megawati. Din cauza consumului foarte mare de energie, reprezentantii firmei care l-au instalat au hotarit sa stinga luminile noaptea, dar nu pentru economie, ci din motive ecologice. Conform datelor furnizate de Electrica pentru producerea acestei cantitati de energie sunt eliminate peste 111 tone de dioxid de carbon. De cealalta parte, finantatorii acestui proiect, au promis ca vor demara in primavara un proiect ecologic, adica vor planta atatia brazi cat sa acopere consumul de energie al Bradului de Craciun.
Bradul Millennium este format din 2,4 milioane de beculete si 144 de panouri de lumini. Consumul de energie este 500-560 de kWh, conform datelor furnizate de reprezentantii bancii si de cei ai Primariei Capitalei.
Intr-o singura zi, pe durata functionarii, bradul consuma 3,92 MWh (560 kWh x 7 ore = 3,92 MWh). In cele 37 de zile de functionare, bradul va consuma 145,04 MWh, la care, adaugand o ora de functionare in plus in fiecare zi de weekend (sambata si duminica programul este intre 18.00 si 2.00), se obtine un consum de 151,76 de MWh.
Bradul are o inaltime de 76 de metri, opt etaje, un diametru de 26 de metri, cantareste 290 de tone si e impodobit cu peste 2 milioane de beculete. Este pentru prima oara cand bucurestenii beneficiaza de o astfel de atractie, proiecte similare fiind dezvoltate cu succes in orase precum Lisabona si Varsovia. Bradul gigant poate fi admirat pana pe 6 ianuarie 2008.
Pentru mai multe informatii viziteaza Cronica Romana