Crematoriile pot furniza energie capelelor si bisericilor

Crematoriile din Marea Britanie ar putea furniza capelelor si bisericilor din apropiere energia obtinuta din arderea cadavrelor umane, au sesizat autoritatile din jurisdictia Tameside Council, informeaza The Times.

Autoritatile britanice au observat ca emisiile de poluanti pot fi reduse si prin folosirea energiei generate de crematorii, care trebuie, ca orice fabrica sau companie, sa reduca emisiile de CO2.

Dupa ce au analizat problemele Crematoriului Dukinfield, ofiterii au propus sa se capteze caldura generata de arderea cadavrelor pentru alimentarea sistemului de iluminat si boilerului capelei din apropiere.

„Daca privesti problema in alb si negru, unii oameni ar putea sa se gandeasca ca rudele lor au fost arse pentru alimentarea cu energie a capelei. Suntem constienti ca este o problema foarte sensibila. Ne vom consulta cu preotii locali si cu localnicii inainte de a lua orice decizie”, a declarat Robin Monk, directorul de mediu al Consiliului Tameside.

O alta situatie neplacuta se refera la mercurul emanat de crematorii. Mercurul este folosit pentru plombele dentare, iar in timpul arderii acesta este emanat in aer. Pana in 2012 consiliile din Marea Britanie sunt obligate sa reduca emisiile de mercur, iar solutia ar fi instalarea unor filtre care sa opreasca mercurul si care costa in jur de 500.000 de lire. Aceste filtre scad temperatura de la 1000 grade Celsius, temperatura la care se fac incinerarile, la 160 de grade Celsius, pentru a opri mercurul.

„Cea mai buna optiune ar fi captarea caldurii si reutilizarea ei. Am putea doar sa instalam echipamentele de reducere a emisiilor de mercur, dar in ziua de azi cu totii ar trebui sa actionam pentru reducerea emisiilor de carbon”, a mai aratat Monk.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri