Creaturi carnivore ciudate, paianjeni de mare uriasi si campuri vaste de corali antici fosilizati au fost descoperiti in adancurile marii din largul coastei sudice a Australiei, informeaza Daily Mail.
Un grup de cercetatori australieni si americani au plecat intr-o expeditie stiintifica in largul coastei de sud a Australiei. Aici au gasit cateva specii noi si au analizat impactul cresterii nivelului de dioxid de carbon asupra coralilor din adancul marii.
“Am vrut sa cautam viata in cele mai adanci ape ale Australiei”, a declarat Ron Thresher de la Organizatia de Cercetare Stiintifica si Industriala din Australia (CSIRO). “Am descoperit creaturi carnivore bizare, paianjeni de mare si bureti de mare giganti”, a adaugat acesta.
De asemenea, au mai fost descoperite campuri vaste de corali fosilizati care datau de mai bine de 10.000 de ani. In cadrul expeditie de patru saptamani a fost scufundat si un submarin american, numit de cercetatori, Jason.
Submarinul Jason a colectat probe, a fotografiat si a filmat la peste 6 kilometri in adancul marii. Acesta a facut 14 scufundari de cate 48 de ore fiecare.
Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din California impreuna cu CSIRO au explicat ca unii dintre coralii descoperiti in adancuri mureau. De aceea, expertii au adunat date pentru a analiza impactul acidificarii oceanelor si a schimbarilor climatice asupra recifelor de corali din apele Australiei.
Dioxidul de carbon emis in atmosfera de fabrici, masini si centrale electrice cauzeaza acidificarea oceanelor, deoarece 25% din excesul de CO2 este absorbit de mari si oceane.