Cotidianul: Shoppingul ecologic previne incalzirea globala

In ultimii ani, cercetatorii se intrec in ipoteze si studii care vizeaza prevenirea incalzirii globale, aceasta fiind una dintre cele mai disputate teme atat in Romania, cat si in strainatate.

Cotidianul.ro va prezinta un astfel de studiu, realizat de Michael Pearson, specialist in etica si filozofie si vicepresedinte al Newbold College.

Studiul, dezbatut si in Romania cu ocazia Congresului International al Asociatiei Studentesti AMICUS, cuprinde mai multe rubrici, toate prezentand solutii de prevenire a incalzirii globale si implicit a afectarii mediului inconjurator.

„Sa facem cumparaturi intr-un mod etic si ecologic!”

Trebuie sa ne asiguram ca fabricarea produselor pe care le cumparam nu implica exploatarea mediului sau a persoanelor.

Trebuie sa devenim responsabili pentru produsele pe care le achizitionam, pentru depozitarea acestora, dar si pentru reciclarea lor.

Trebuie sa boicotam anumite branduri si produse ale anumitor companii, sa nu le cumparam daca aceste societati trateaza abuziv oamenii sau mediul inconjurator sau daca-si canalizeaza o parte din fonduri catre organizatii incorecte politic.

Produsele pe care le achizitionam trebuie sa fie de pe piata locala, astfel putand fi evitat transportul acestora.
Nu trebuie sa cumparam produse care provin din tarile unde exista nedreptate politica si sociala.

Stiati ca:

40-50% din pretul unei sticle cu parfum este reprezentat de reclama si costurile de ambalare.

In 2004 au fost aruncate aproximativ 100 de milioane de telefoane mobile doar in Uniunea Europeana. Pentru fabricarea lor sunt folosite produse chimice foarte periculoase, iar in momentul in care acestea sunt aruncate, toate aceste substante ajung in mediul inconjurator.

Aeronavele sunt principala sursa a emisiilor de substante care creeaza efectul de sera.

Un turist foloseste de cinci ori mai multa apa si electricitate decat un localnic.

Jumatate din cantitatea totala de ciocolata existenta in lume este produsa intr-o localitate unde aproximativ 100.000 de minori lucreaza in conditii inumane, in fermele cu arbori de cacao.

5% din pretul unei cesti cu ceai, cumparata intr-o ceainarie din China, merge la producator, in America de Sud.

La fiecare 10.000 de kilometri pe care ii faceti cu masina se inregistreaza o cantitate de emisii de carbon egala cu greutatea autovehiculului.

spot_img

Ultimele știri