Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Companiile ascund semnele de toxicitate ale organismelor modificate genetic

Companiile producatoare de plante transgenice ascund semnele de toxicitate ale organismelor modificate genetic, a declarat specialistul in biologie moleculara, profesorul Gille Eric Seralini.

Profesorul a prezentat mai multe argumente stiintifice pentru a demonstra ca OMG-urile produse si comercializate de Monsanto pentru alimentare si furajare sunt toxice. Aceste OMG-uri pot cauza cancer, boli nervoase, disfunctii sexuale si de reproducere si afecteaza intreg sistemul imunitar.

Rezultatele obtinute de Consiliul Stiintific pentru Cercetarea Independenta de Inginerie Genetica (CRII-GEN), al carui presedinte este Gille Eric Seralini, coincid cu rezultatele pe care Montanto le-a obtinut in urma testarii propriilor produse. Greenpeace a obtinut prin ordin judecatoresc aceste rezultate.

"OMG-urile sunt create pentru a contine pesticide si este o crima ca nu sunt evaluate corect si ca guvernele nu vor sa impuna efectuarea de teste pentru evaluarea OMG-urilor. Pesticidele nu sunt create pentru a fi mancate dar Monsanto ne forteaza sa le mancam in OMG-uri", a declarat profesorul.

Compania Monsanto produce 90% din culturile MG la nivel mondial. Culturile de OMG se gasesc in proportie de 98% in America de Nord si America de Sud.

Expertul a cerut guvernului roman sa efectueze timp de doi ani teste pentru a determina efectele OMG-urilor. In acest interval, OMG-urile ar trebui interzise sau macar etichetate corespunzator, a adaugat Gille Eric Seralini. Gille Eric Seralini este unul dintre primii cercetatori care a avertizat lumea privind pericolele OMG. El a lucrat ca expert pentru guvernul francez si pentru Comisia Europeana.

Profesorul a facut aceste declaratii in cadrul unei conferinte organizate de Greenpeace. ONG-ul a cerut din nou Ministerului Mediului si Ministerului Agriculturii sa interzica imediat importul si cultivarea OMG-urilor si a hibrizilor proveniti din acestia.

Foto: apmnt.ro

Citeste mai mult despre problema OMG-urilor in Romania: Proiectul OMG-urilor, in presa de azi

spot_img

Ultimele știri