Cercetătorii au găsit urme de cocaină în toți creveții testați în zona rurală Suffolk din estul Angliei, stârnind îngrijorări privind contaminarea cu droguri a vieții sălbatice.
Cercetătorii de la King’s College Londra, în colaborare cu Universitatea din Suffolk, au făcut descoperirea după ce au testat creveți din 15 locații aflate în zona rurală Suffolk.
„Este nevoie de mai multe cercetări pentru a lămuri dacă prezența cocainei în animalele acvatice este o problemă pentru Suffolk, sau o situație larg răspândită în Marea Britanie și în alte țări.”, a declarat Nic Bury de la Universitatea din Suffolk.
Studiul a analizat nivelurile a mai mulți micro-poluanți în creveții de apă dulce.
„Cocaina a fost găsită în toate mostrele testate, iar alte droguri ilicite cum ar fi ketamina, pesticide și farmaceutice au fost și ele des întâlnite în creveții colectați.”
Studiu: cocaina din râuri afectează țiparii europeni și îi împiedică să migreze
Conform lui Thomas Miller, autor principal al studiului, concentrațiile depistate erau joase, însă compușii ar putea reprezenta un risc pentru viața sălbatică.
Contaminarea rezervelor de apă cu reziduuri provenite de la insecticide și droguri recreaționale este o problemă tot mai mare, identificată în mai multe părți ale lumii. Însă cercetătorii au fost surprinși să descopere o asemenea problemă într-o zonă rurală, departe de orașe mari.