PepsiCo Foodservice a semnat un parteneriat cu Asociatia non-profit a Restaurantelor Verzi (GRA) din Statele Unite pentru a ajuta clientii PepsiCo sa devina prietenosi cu mediul, informeaza Environmental Leader.
GRA va controla locatiile adaptate ecologic pentru a gasi avantaje pentru clientii PepsiCo, ca acestia sa isi faca operatiunile mai sustenabile si sa primeasca o analiza a beneficiilor de costuri.
GRA dispune de un ghid al produselor verzi pentru restaurante care include servetele de baie, uscatoare de maini, farfurii, chivete, recipiente pentru servire si sisteme de filtrare a apei.
Pentru ca un restaurant sa primeasca certificatul verde trebuie sa recicleze deseurile, sa adopte patru masuri de protectia mediului si sa se angajeze anual in luarea de masuri sustenabile suplimentare. Acestea din urma pot include masuri de conservare a apei sau a energiei, achizitionarea de aspiratoare prietenoase cu mediul, mancarea sustenabila si folosirea energiei regeneratoare.
Sectorul de alimentatie a avut cel mai scazut scor in demersurile de protectie a madiului a anuntat compania Scorecard la inceputul acestei luni.
Asociatia Nationala a Restaurantelor Verzi a lansat recent programul Conserve, o initiativa de mediu.