Cimitirul animalelor disparute din Beijing

Potrivit datelor Interpol, traficul de animale salbatice la nivel global a ajuns la o valoare de15 miliarde de dolari, ocupand al treilea loc dupa traficul de arme si droguri, informeaza china.org.cn

In 1999 Guo Geng a infiintat in Nanhaizi David’s Deer Park din Beijing un cimitir al animalelor disparute din acest parc. Multi vizitatori vin la cimitir in zilele de 4 si 5 aprilie cand este Ziua Luminii Pure, o sarbatoare chinezeasca traditionala de comemorare a mortilor.

Guo a conceput pietrele funerare ca piesele unui joc de domino pentru a demonstra cea mai dramatica lege a naturii, disparitia unei specii declanseaza disparitia a zeci de specii relationate.

In erele geologice indepartate, pasarile au pierdut doar o specie odata la 300 de ani, iar animalele au pierdut o singura specie la 8.000 de ani. Pe parcursul secolului 18, pasarile si animalele au pierdut in medie cate o specie la zece ani, iar incepand din secolul 19 pana la mijlocul secolului 20, pasarile si animalele au pierdut cate o specie pe an.

Potrivit statisticilor ONU, activitatile umane au grabit disparitia speciilor cu 1.000% Viteza disparitiei din prezent este asemanatoarea cu modul rapid de disparitie a dinozaurilor. Expertii estimeaza ca 37% dintre speciile de animele ale planetei vor disparea pana in 2050.

"Din ce in ce mai multe pietre funerare vor aparea aici. Parcul ar putea sa nu fie suficient de mare pentru toate animalele disparute", a spus Guo.

Nanhaizi David’s Deer Park acopera o suprafata de 66 de hectare si se afla pe teritoriul pe care au disparut caprioarele David. Din fericire, in 1985 ultimele caprioare David din Europa au fost returnate Chinei si acomodate in acest parc.

Interesele imobiliare ameninta parcul pe care vor sa-l transforme in cartier de lux sau teren de golf. Un teren de o asemenea suprafata ar aduce profituri enorme pe piata din Beijing.

Foto: china.org.cn

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri