CEZ, 145.000 euro pentru EcoChampions

Rasaduri de arbori si flori, printre care se afla si 700 de trandafiri, au fost plantate de peste 200 de voluntari pe aleile unui nou parc, de 1,3 hectare, ce se intinde in campusul Universitatii Ovidius din Constanta.

Plantarea arborilor si a florilor a fost facuta in parteneriat cu Universitatea Ovidius, care a pus la dispozitie terenul, si face parte din proiectul EcoChampions, realizat de Asociatia MaiMultVerde si Grupul CEZ.

Proiectul se desfasoara in perioada anului scolar 2011-2012 si este sponsorizat de CEZ Group cu 145.000 de euro.

25 de proiecte de voluntariat in folosul comunitatii

„Nu am mai fost la o actiune de plantare pana acum, dar nu a fost atat de greu pe cat pe ma asteptam. Am sadit flori alaturi de colegii mei din clubul EcoChampions, lasandu-i pe elevii mai mari sa planteze copacii. Abia asteptam sa ne bucuram de acest parculet in viitor”, a declarat un voluntar EcoChampions, elev al unei scoli implicate in proiect.

EcoChampions este un proiect educational realizat de Asociatia MaiMultVerde si Grupul CEZ in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si Mare Nostrum. Cluburile de elevi de la scolile inscrise in proiectul EcoChampions trebuie sa puna in practica 25 de proiecte de voluntariat in folosul comunitatii, atat din domeniul protectiei mediului, cat si proiecte sociale.

„Incurajam tinerii constanteni sa urmeze exemplul dat de elevii cluburilor EcoChampions si sa se implice in comunitatea locala in care traiesc pentru ca impreuna o pot remodela, imbunatatind calitatea vietii si aratand respect pentru mediul inconjurator”, a declarat Ondrej Safar, directorul Diviziei Productie de Energie a CEZ Group in Romania.

CEZ, 10% din totalul energiei regenerabile din Romania

Grupul CEZ investeste, in zona Dobrogea, 1,1 miliarde euro in realizarea celor mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW, parcurile eoliene CEZ de la Fantanele, Gradina si Cogealac.

Construirea parcurilor amplasate la nord de Constanta se desfasoara in mai multe etape. Prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW, iar cea de-a doua etapa se desfasoara in zona Cogealac si Gradina si include 101 turbine cu o capacitate totala de 252,5 MW.

Intreaga capacitate a parcurilor eoliene CEZ este preconizata sa fie pusa in functiune pana la sfarsitul anului 2012. La finalizarea ambelor etape ale proiectului, CEZ va putea furniza 10% din totalul energiei regenerabile produse in Romania, incluzand marile hidrocentrale. In vederea indeplinirii directivei UE de a asigura provenienta a 20% din productia totala de energie electrica din surse regenerabile pana in anul 2020, investitia derulata de Grupul CEZ in Dobrogea este una deosebit de importanta.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri