Cel mai luxos restaurant din Taiwan a scos aripile de rechin din meniu

Cel mai exclusivist restaurant din Taiwan a cedat presiunilor din partea grupurilor de ecologisti americani si tawainezi care au cerut scoaterea aripilor de rechin din meniul unui banchet, informeaza Earth Times.

„Avem de gand sa inlocuim aripile de rechin cu abalone crescut artificial si cu castraveti de mare”, a declarat Chang Yun, purtator de cuvant al restaurantului Silk Palace.

Cu toate acestea, Societatea pentru Mediu si Animale din Taiwan (EAST) a cerut scoaterea completa a aripilor de rechin din meniu, nu doar din meniul special. „Ce fac ei este sa scoata aripile de rechin din meniul banchetului, dar delicatesa va fi in continuare servita consumatorilor individuali. Cerem o interdictie totala”, a declarat Chen Yu-min, directorul EAST.

Silk Palace, cel mai luxos restaurant din Taiwan, a fost de acord cu concesia dupa ce reprezentantii EAST si ai Humane Society International din SUA (HSI) au cerut autoritatilor sa opreasca servirea aripilor de rechin la banchet.

Din patru feluri de mancare servite la banchet si cinci feluri servite la cine individuale, opt contin aripi de rechin.

„Taiwanul prinde si importa 600 de tone de aripi de rechin in fiecare an. Aripile de rechin sunt o mancare de lux. Servirea acestui fel de mancare la Silk Palace dauneaza imaginii internationale a Taiwanului”, se arata intr-o declaratie EAST.

EAST indeamna locuitorii din Taiwan sa boicoteze servirea aripilor de rechin si guvernul sa lanseze o campanile nationala de constientizare.

Reprezentantii EAST sustin ca taierea aripilor de rechin este o procedura cruda, care presupune aruncarea rechinului inapoi in apa si lasat sa moara.

Uciderea rechinilor pentru aripile lor duce la declinul populatiilor, iar disparitia pradatorilor ar avea consecinte serioase asupra vietii marine.

spot_img

Ultimele știri