Un program de şase săptămâni privind schimbările climatice și-a propus să implice mai mult de 1,2 milioane de elevi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
În urma acestuia, vor fi acordate 250 de titluri „Şcoală de Excelenţă pentru Acţiuni Climatice”.
Ediţia din 2021 a proiectului „Acţiunea Climatică” marchează începutul unui parteneriat cu proiectul „Campionii Climei” şi încurajează profesorii să se implice în acţiuni de combatere a schimbărilor climatice. Şcolile participante vor fi eligibile pentru a aplica pentru titlul de „Şcoli de Excelenţă pentru Acţiune Climatică”, primind astfel recunoaştere formală pentru eforturile lor, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.
Dezvoltat de Cartoon Network şi susţinut de organizaţia globală de mediu WWF, proiectul „Campionii Climei” este o iniţiativă de conştientizare a schimbărilor climatice. Acest proiect îşi propune să inspire copiii să rezolve provocările zilnice care, în mod colectiv, pot face o mare diferenţă pentru sănătatea planetei.
Proiectul „Acţiunea Climatică” este o iniţiativă anuală, axată pe elevi, care le permite atât acestora, cât şi profesorilor să colaboreze în proiecte legate de schimbările climatice. De asemenea, este susţinut de WWF şi de alte organizaţii precum NASA, Premiul Earthshot de Fundaţia Regală şi Fundaţia Jane Goodall.
Lecţiile şi şabloanele de activitate îi ghidează pe elevi să cerceteze subiecte climatice şi să se conecteze cu colegii din întreaga lume într-o misiune comună pentru a face o diferenţă pozitivă pentru planetă.
Vanessa Brookman, Head of Kids la WarnerMedia EMEA, a declarat: „Suntem incredibil de încântaţi să facem echipă cu Proiectul «Acţiunea Climatică». Proiectul «Campionii Climei» a angajat deja copiii în peste 600.000 de acţiuni pozitive şi această colaborare ne permite să motivăm publicul în continuare. Cercetările noastre arată dorinţa copiilor de a juca un rol activ în crearea unei lumi mai verzi şi acest proiect le oferă o mare oportunitate de a se implica. «Campionii Climei» îi poate îndruma pe copii cu privire la modul de a-şi influenţa propriul viitor prin idei şi acţiuni care pot fi puse în aplicare în viaţa lor de zi cu zi”.
Dr. Jennifer Williams, director co-executiv al Proiectului „Acţiunea Climatică”, a declarat că este o nevoie „urgentă” de a motiva tinerii să se implice în dezvoltarea unor soluţii creative la problemele cu care ne confruntăm din cauza schimbărilor climatice şi să acţionăm în moduri semnificative. „Acum este momentul pentru a construi rezistenţa climatică pe toată planeta cu toţi oamenii”.
Proiectul „Acţiunea Climatică” a început pe 27 septembrie şi se va încheia pe 4 noiembrie, odată cu Ziua Acţiunii Climatice, este gratuit şi deschis tuturor. Înregistrarea pentru participare se face online, pe site-ul Cartoon Network, unde sunt prezentate mai multe informaţii.
Take Action Global are misiunea de a motiva 1 miliard de elevi să ia măsuri pentru un mediu mai curat până în anul 2030 prin programe, inclusiv proiectul „Acţiunea Climatică”. TAG combină programele de mediu cu proiecte conduse de studenţi, schimbul de idei şi experienţe cu comunităţile locale şi globale, liderii din educaţie şi organizaţiile partenere. Printre parteneri se numără Fundaţia ONU, NASA, WWF, Cartoon Network, LEGO Education şi Premiul Earthshot, oferit de Royal Foundation.