Campanie de reciclare a deșeurilor electronice și electrocasnice în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a demarat campania de reciclare a deșeurilor electronice, electrocasnice şi electrice, iar cetățenii au la dispoziţie opt centre fixe unde pot preda aparate vechi sau defecte. 

Se pot returna camere video, mixere de bucătărie, aspiratoare, frigidere, maşini de spălat, aparate de aer condiţionat, radio-casetofoane, blendere, hote, televizoare, computere, laptopuri, telefoane mobile, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, prăjitoare de pâine, plite pentru gătit, etc.

Centrele au program de luni până vineri, între orele 8,00 – 15,30 şi sunt situate în următoarele zone:

  • intersecţia bulevardelor Octavian Goga şi Mircea Vodă,
  • strada Releului nr. 4,
  • intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu strada Constantin Daniel,
  • bulevardul Basarabia, în incinta Halei Laminor,
  • intersecţia străzii Colonel Iosif Albu cu bulevardul 1 Decembrie 1918,
  • intrarea Odobeşti nr. 5-7,
  • Calea Vitan nr. 154, în incinta Administrării Domeniului Public Bucureşti,
  • intersecţia bulevardului 1 Decembrie 1918 cu aleea Barajul Iezeru.

    Campania are premii în valoare totală de 25.000 de lei.

Participanţii la campania de reciclare a deșeurilor electronice și electrocasnice vor primi câte un bilet pentru tombolă fie dacă depun deşeurile la unul dintre cele opt centre fixe de colectare, fie dacă solicită ridicarea lor de la domiciliu şi dacă acestea depăşesc 10 kilograme. Tombola va avea drept premii câte un voucher valoric de 5.000 de lei, 3.000 de lei, respectiv de 2.000 de lei şi 15 vouchere de câte 1.000 de lei fiecare.

Pentru cantităţi mai mari de 10 kilograme de deşeuri cetăţenii pot solicita ridicarea gratuită de la domiciliu sunând la numărul de telefon 0775.262.250.

Campania este derulată în parteneriat cu Red Point, Direcţia de Salubritate Sector 3 şi Eco Life Style.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 3, deşeurile electronice, electrocasnice şi electrice reprezintă aproximativ 6% dintre deşeurile unei comunităţi. Aruncarea lor la întâmplare sau păstrarea lor în casă, chiar dacă sunt defecte şi nu mai pot fi folosite, dăunează mediului înconjurător.

Potrivit unui studiu realizat la sfârşitul anului trecut de Reveal Marketing Research, patru din zece români nu reciclează deşeurile electronice, electrocasnice şi electrice pentru că nu ştiu unde pot face acest lucru, 18% nu ştiu cum, iar 14% consideră că ar trebui să fie recompensaţi.

În 2020, totalul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice a crescut cu 38%. Mai puţin de 20% dintre acestea sunt reciclate. Odată ajunse la gropile de gunoi, fără să fie reciclate corespunzător, elementele toxice din aceste deşeuri rămân în aer pe o rază de sute, chiar mii de kilometri. Mai mult, ele pot contamina grav solul cu metale grele, care rămân în pământ timp îndelungat, au adăugat reprezentanţii autorităţii locale.

Citește și: Doar unul din trei elevi a învățat la școală despre reciclarea deșeurilor

spot_img

Ultimele știri