Clujenii vor invata sa colecteze selectiv deseurile si sa recicleze mai mult printr-o campanie de educare si constientizare a impactului negativ asupra mediului al deseurilor, actiune care incepe astazi in Cluj. Asociatia "Floarea de Colt" va derula timp de opt luni aceasta campanie locala prin care isi propune o crestere cu 5% a gradului de colectare a deseurilor in Cluj in primul an de la derularea campaniei.
Strategia campaniei consta in prezentarea cetatenilor a unor informatii specifice referitoare la modul in care se realizeaza colectarea selectiva in cadrul punctelor gospodaresti existente.
ECO-IMPACT se adreseaza si elevilor, precum si societatilor comerciale, in scopul evidentierii posibilitatilor proprii de reciclare.
Campania ECO-IMPACT este deruala in parteneriat cu Brantner Veres S.A. si Eco-Rom Am¬balaje S.A. si se bucura de sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, Institutiei Prefectului judetului Cluj, Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca, Garzii Nationale de Mediu Comisariatul Cluj, Universitatii Tehnice si a Consiliului Judetean Cluj.
"Prin implicarea in campanie a tuturor factorilor cu responsabilitati in procesul de manage¬ment al deseurilor dorim sa punem la dispozitia clujenilor si infrastructura necesara colectarii selective. Avem speranta ca, intr-un an de zile, Clujul se va putea mandri cu un sistem intr-adevar eficient de colectare selectiva si reciclare a deseurilor", a declarat Korosfoy Sandor, presedintele Asociatiei Ecologiste "Floarea de Colt".
ECO-IMPACT este prima campanie locala de educare si constientizare a publicului privind managementul deseurilor finantata de Administratia Fondului de Mediu.