Bucatarii australieni se opun alimentelor modificate genetic

Peste 50 de bucatari de top din Australia s-au unit pentru a-si exprima opozitia fata de servirea alimentelor modificate genetic (GM) in restaurantele lor prin implementarea unui nou program lansat de Greenpeace, care se numeste GM Free Chefs Charter, conform unui comunicat al organizatiei Greenpeace.

Prin acest program, bucatarii cer ca alimentele care contin ingrediente GM sa aiba o eticheta detaliata care sa specifice clar acest lucru. Totodata, bucatarii s-au opus si introducerii uleiului de rapita modificata genetic in New Sought Wales si Victoria.

"Decizia de a investi in productia de GM ma ingrijoreaza foarte mult atat ca bucatar cat si ca parinte. Inteleg nevoia de a folosi tehnologii in agricultura pentru ca fermierii se confrunta cu diverse provocari. Totusi, sunt extrem de ingrijorat de raul care ar putea fi facut de alimentele modificate genetic care intra in alimentatie si nu sunt testate corespunzator. Tot ce imi doresc este sa existe mai multa transparenta si organe independente care sa verifice aceste tehnologii si sa ia in considerare sanatatea oamenilor, impactul asupra mediului dar si asupra economiei", a declarat Jared Ingersoll, bucatarul sef al restaurantului Danks Depot.

"Cred ca nu s-au facut suficiente teste pe termen lung asupra alimentelor modificate genetic care sa ma convinga ca aceasta este solutia cea mai buna si mai ecologica pentru producerea alimentelor in Australia fata de ceea ce avem acum", este parerea lui Paul Wilson, un alt bucatar care s-a inscris in program.

Coordonatorul programului, Michelle Shather, este de parere ca bucatarii stiu care sunt preferintele consumatorului. "Toate alimentele care contin ingrediente modificate genetic ar trebui sa fie clar etichetate, astfel australienii sa aiba acces la informatiile de care au nevoie pentru a evita GM daca nu vor sa le consume. Guvernul australian ar trebui sa urmeze exemplul Europei si sa implementeze legi stricte de etichetare", a declarat Shather.

Greenpeace spera ca initiativa GM Free Charter sa creasca, iar cererile bucatarilor sa fie trimise Guvernului australian pana la sfarsitul anului.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri