Austriecii de la AVE, constransi de legislatia din Romania

text de Ecaterina Procopov

Cu o cifra de afaceri de 280 de milioane de euro, AVE Group intra si pe piata din Romania. Cea mai mare companie din Europa Centrala si de Est de colectare si depozitare a deseurilor menajere isi propune ca, pana in 2015, sa deserveasca doua milioane de romani, piata din tara noastra urmand sa atinga 10% din totalul cifrei de afaceri a companiei la nivel mondial.

Desi reprezentantii austrieci de la AVE Group sunt pusi serios pe treaba, nemultumirea lor apare atunci cand se ajunge la cadrul legislativ din Romania. "Mi-as fi dorit sa gasim aici o mai mare flexibilitate pe plan legislativ, astfel incat sa nu fie nevoie de doi ani sa obtinem toate autorizatiile pentru un proiect. Desi suntem in relatii foarte bune cu autoritatile din Romania, este cert faptul ca legislatia are nevoie de imbunatatiri", spune Helmut Burger, director AVE Group. In acest context, el a adaugat ca printre proiectele care vizeaza tara noastra intra si un sistem de incinerare a deseurilor, de care Romania ar avea o mare nevoie, insa, din cauza constrangerilor normative, acest lucru va fi realizat abia in 2017. Datorita celor doua instalatii de valorificare termica din Lenzig si Wels, AVE este cel de-al doilea mare operator de incineratoare din Austria.

AVE Waste Management Romania SRL activeaza pe piata din Bucuresti de la inceputul lui 2007, dar inca din septembrie 2006 a avut loc preluarea unei firme de salubritate din Odorheiu Secuiesc, care in prezent actioneaza sub denumirea de AVE Harghita. Aceasta a inceput lucrarile la depozitul ecologic care va aigura evacuarea deseurilor din regiunea respectiva timp de cateva decenii. De asemenea, prin preluarea recenta a unei firme de salubritate din Zalau, AVE a devenit cea mai mare firma de salubritate din acest judet.

Reprezentantii AVE anunta ca vor construi in Romania, impreuna cu societatea de constructii austriaca Swietelsky un depozit de deseuri cu o capacitate de 1 milion de tone, care va putea fi utilizat timp de 30 de ani. AVE administreaza deja, cu ajutorul a 165 de angajati, evacuarea deseurilor menajere pentru 300.000 de romani si deserveste aproximativ 2.000 de clienti din industrie si comert. Helmut Burger spune ca acum 3 ani AVE a reusit sa intre pe piata internationala prin preluarea activitatilor unor companii din Cehia si Ungaria. "Referintele noastre din Cehia si Ungaria vorbesc de la sine despre calitatea serviciilor noastre si a know-how-ului angajatilor nostri."

La nivel intenational, AVE presteaza servicii in cadrul in tregului circuit de valorificare a deseurilor (colectare, tratare, valorificare, depozitare) pentru circa 4,5 milioane de clienti din mediul rural, precum si pentru peste 40.000 de clienti din in dustrie si comert din Austria si din alte tari. "Clientii nostri profita de abordarea unitara pusa la dispozitie sub forma preturilor stabile, corecte si a sigurantei durabile pentru evacuarea deseurilor", ne spun reprezentantii AVE Group.

spot_img

Ultimele știri