ArcelorMittal Galati, 6,6 milioane euro pentru reducerea emisiilor

ArcelorMittal Galati a investit 6,6 milioane de euro in programe de imbunatire a mediului, care au avut drept scop reducerea emisiilor poluante in atmosfera, se arata intr-un comunicat al companiei.

Proiectele fac parte din strategia companiei de crestere a performantelor de mediu si a calitatii vietii locuitorilor din zona Galati.

„Suntem hotarati sa luam toate masurile necesare pentru respectarea cerintelor Uniunii Europene si a legislatiei locale in domeniu. Am implementat un program riguros de protectie a mediului pe care l-am continuat in ciuda crizei economice si pe care il vom urma conform angajamentelor noastre”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galati.

La Masina de Aglomerare nr. 4, ArcelorMittal Galati a investit 5,5 milioane de euro pentru doua echipamente de desprafuire.

In plus, lucrarile de modernizare de la Furnalul nr. 5 au condus si la imbunatatirea parametrilor de mediu, precum si la cresterea eficientei tehnologice. Compania a redus semnificativ emisiile de praf prin instalarea unor echipamente noi la electrofiltre, potrivit aceleiasi surse.

In ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galati a investit peste 168 de milioane de dolari in programe pentru protectia mediului.

Zgura din halda fostului Sidex, folosita la autostrazi

Zgura din halda de steril a ArcelorMittal Galati ar putea fi folosita pentru construirea autostrazilor si drumurilor. Deseurile din halda, denumite generic steril, nu sunt periculoase si nici radioactive, potrivit lui Vespasian Popescu, director Directia Mediului ArcelorMittal Galati.

"Din 5 milioane de tone de zgura ar putea fi realizati 350 km de autostrada, iar daca autoritatile ar lua in calcul folosirea zgurei din halda AcelorMittal galati pentru constructia autostrazilor muntele de zgura ar scadea considerabil, ceea ce ar insemna un mare avantaj pentru ecologizarea haldei", a declarat, pentru Green Report, Vespasian Popescu.

Halda de steril a ArcelorMittal Galati se intinde pe 110 hectare si are o capacitate totala de 60 milioane de tone. Amplasamentul a fost dat in folosinta in 1968, iar in iulie 2014 va fi inchis definitiv. Dupa aceasta data halda va intra in conservare, iar singurele operatiuni posibile vor fi cele de ecologizare.

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri