Aproximativ 80% din turistii care opteaza pentru un sejur intr-o pensiune ecoturistica din Romania sunt straini, potrivit Asociatiei de Ecoturism din Romania (AER).
Patronii de pensiuni spun ca cei care doresc sa isi petreaca vacanta in Romania aproape de natura si intr-un mod ecologic vin din Germania, Austria, Olanda, Marea Britanie si Franta.
”Romanii, care reprezinta 20% dintre turisti, sunt interesati in general doar de cazare. Strainii insa sunt dispusi sa cheltuiasca mai multi bani pentru o astfel de vacanta si sunt interesati si de activitatile din ofertele operatorilor”, a declarat pentru Green Report reprezentantul Asociatiei de Ecoturism din Romania, Bogdan Papuc.
De la 60 euro pe zi
In AER sunt inregistrati 30 de operatori turistici care promoveaza turismul ecologic din Romania in Delta Dunarii, Podisul Tranavelor, Piatra Craiului, Bucegi, Muntii Apuseni, Tara Hategului.
Costul mediu al unei zile de cazare cu 3 mese incluse si servicii aditionale se ridica la aproximativ 60-70 de euro/turist, dar acestea cresc in functie de pachetul de activitati ales.
Potrivit AER, veniturile anuale generate in mod direct de turisti in zonele rurale prin intermediul membrilor asociatiei se ridica la aproximativ 1.500.000 de euro anual.
Asociatia a reusit sa initieze dezvoltarea unui lant de destinatii ecoturistice la nivel de micro-regiuni, promovate sub marca „Discover Eco-Romania”, ce contribuie la susținerea imaginii ecoturistice promovate la nivel european. Reteaua contine pensiuni din Parcul National Retezat – Tara Hațegului, Parcul Național Calimani – Tara Dornelor, Delta Dunarii, Parcul National Macin – Dobrogea de Nord, Parcul National Piatra Craiului – Tara Branului.
Cititi maine, pe green-report.ro, cat costa un week-end intr-o pensiune ecoturistica din Romania si care sunt ofertele operatorilor in aceasta perioada.