Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Agerpres: Premierul Emil Boc a infiintat un comitet privind valorificarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera

Premierul Emil Boc a înființat un comitet interministerial privind valorificarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (dioxid de carbon) care revin României, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

 

Din comitet fac parte 12 oficiali guvernamentali, printre care ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul Mediului, Lazlo Borbely, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Europene Bogdan Mănoiu.

Potrivit deciziei semnate în 30 noiembrie, comitetul are ca principal obiectiv supervizarea activității de gestionare a vânzării certificatelor de emisii cu efect de seră.

În motivarea documentului este invocat un memorandum guvernamental pentru "Asumarea responsabilităților ce decurg din implementarea licitațiilor de certificate de emisii cu efect de seră".

De altfel, din comitet mai face parte și președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Cristina Trăilă.

În luna august, Comitetul ONU de Conformare al Protocolului de la Kyoto a confirmat suspendarea de la tranzacționare a certificatelor de emisii, ca urmare a neconformităților identificate la nivelul Inventarului Național al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră (INEGES 2010), transmis în anul 2010 de România.

Această decizie finală a Comitetului de Conformare a confirmat concluziile preliminare adoptate în data de 8 iulie 2011. Potrivit acestora, România trebuie să asigure derularea și dezvoltarea măsurilor menite să asigure îndeplinirea adecvată a tuturor activităților și funcțiunilor specifice inventarului național și sistemului național pentru estimarea emisiilor antropice de gaze cu efect de seră (GES).

Totodată, decizia finală confirmă suspendarea eligibilității României de a participa la mecanismele flexibile în baza articolelor 6, 12 și 17 ale Protocolului de la Kyoto, până la rezolvarea neconformităților identificate. Suspendarea eligibilității a intrat în vigoare la comunicarea deciziei.

Citeste mai mult pe agerpres.ro
 

spot_img

Ultimele știri