Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Adoptarea HG privind zonele protejate poate stopa procedura de infringement lansata de Comisia Europeana

"Adoptarea Hotararii de Guvern privind zonele protejate speciale pentru pasarile salbatice migratoare sau in pericol, care ar putea intra in dezbaterea Executivului in circa doua saptamani, poate stopa procedura de infringement lansata de Comisia Europeana.

"Asa cum am reusit sa adoptam o lege pentru protejarea habitatului demonstram ca vom face acelasi lucru si pentru protejarea acvafaunei", a spus Korodi.

Comisia Europeana a anuntat, miercuri, initierea procedurii de infringement (incalcare a prevederilor Tratatului UE) impotriva Romaniei pentru nerespectarea legislatiei comunitare din domeniul biodiversitatii. Conform unui comunicat de presa al executivului de la Bruxelles, Romania nu a reusit sa stabileasca zone protejate speciale pentru pasarile salbatice migratoare sau in pericol, incalcand astfel directiva UE privitoare la protejarea speciilor de pasari salbatice.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat ca executivul comunitar a luat o decizie obiectiva in ceea ce priveste initierea procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru legislatia in domeniul biodiversitatii.
"Decizia CE este una normala. Institutia era la curent cu discutiile din Romania, in ceea ce priveste zonele protejate speciale pentru pasarile salbatice migratoare sau in pericol, insa era obligata sa reactioneze", a spus Korodi.

Acesta a adaugat ca o decizie in acest sens va fi luata, cel mai probabil, in sedinta de Guvern de saptamana viitoare. "Disputa tehnica dintre MMDD si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale dureaza de peste jumatate de an. Discutiile s-au axat pe atributiile pe care le are fiecare minister asupra protejarii speciilor de pasari salbatice. Problema este aproape finalizata, ne mai trebuie doar avizul Ministerului Justitiei, apoi poate intra in sedinta de Guvern", a explicat ministrul.

El a adaugat ca autoritatea de la Bruxelles a trimis o notificare asupra intentiei de a demara procedura de infringement, la care Romania este obligata sa raspunda in 30-60 de zile. "Sunt convins ca procedura nu va fi demarata, si ca va ramane la stadiul de notificare", a adaugat Korodi.

Foto: valeofglamorgan.gov.uk

spot_img

Ultimele știri