Adevarul: Daciana Sarbu vrea un oras nepoluat pentru fiica ei

Daciana Sarbu spune ca, de cand e mama, are o motivatie in plus pentru a se implica in salvarea mediului. Vrea ca fetita ei sa traiasca intr-un oras nepoluat.

Imbracata intr-un tricou alb pe care scria mare „Romania nu gusta cianura", Daciana Sarbu milita anul trecut, la Parlamentul Romaniei, impotriva proiectului Rosia Montana.

Alaturi de alte personalitati, Daciana Sarbu incerca sa-i convinga pe parlamentari ca folosirea cianurilor in exploatarile miniere de la Rosia Montana se va solda cu un dezastru ecologic, dupa plecarea canadienilor de la Gabriel Resources.

Rosia Montana, problema interna

Europarlamentar din partea PSD, membru in Comisia de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, Daciana Sarbu a desfasurat o activitate intensa si la Bruxelles, pe tema Rosia Montana. A adresat Comisiei Europene o intrebare privind proiectul minei de aur, pornind de la efectul negativ al acestei exploatari asupra mediului si comunitatii locale. „Comisia Europeana a avut o pozitie neutra.

Mi s-a raspuns ca aceasta este o problema interna a Romaniei si ca nu poate interveni pentru ca nu s-a incalcat nicio norma europeana, de vreme ce proiectul nu a primit acordul de mediu. Insa reprezentantii CE urmaresc ceea ce se intampla acolo", a spus Daciana Sarbu.

Indeosebi pentru implicarea in stoparea proiectului de la Rosia Montana, Daciana Sarbu a primit un premiu din partea mai multor ONG-uri de mediu romanesti, cu cateva zile in urma.

Motivatie pentru salvarea mediului

Inainte de nasterea fetitei sale, Irina, mergea la Bruxelles o data pe saptamana, unde statea cate doua-trei zile. „Pana in septembrie, voi merge doar la plenul parlamentului, o data pe luna. Din toamna insa, voi reincepe sa fac saptamanal naveta Bucuresti-Bruxelles".

In momentul acesta, Daciana Sarbu se bucura de sprijinul mamei sale in ceea ce priveste ingrijirea copilului. In aceasta privinta, sotul sau, Victor Ponta, este deocamdata mai rezervat. „In general, barbatilor le plac mult copiii abia dupa ce micutii incep sa comunice", a marturisit Daciana. Spune ca viata ei s-a schimbat complet de cand a nascut, „radical in bine".

Educatia ecologica incepe acasa

Daciana Sarbu vrea ca, in scoli, educatia ecologica sa faca parte din materiile predate obligatoriu, si nu optional. De aceea, este hotarata sa puna la punct un manual de constientizare ecologica, pe care sa-l promoveze personal. Crede in puterea parintilor de a-i invata pe copii de ce nu este "frumos" sa arunce hartiile la voia intamplarii.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri