700 de tineri cu nevoi speciale, sustinuti de MOL

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat astazi, la Timisoara, organizatiile non-profit care vor beneficia de o finantare totala in valoare de 300.000 de lei, se arata intr-un comunicat al companiei.

Vor fi sustinute astfel cauzele a peste 692 de copii cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave, in cadrul celei de-a cincea editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor.

Este al cincilea an consecutiv in care MOL Romania sustine Programul MOL pentru sanatatea copiilor, pentru ca nevoia de astfel de proiecte nu este una punctuala, ci permanenta. Profesionistii din domeniu ne sustin in acest demers atat prin nivelul cunostintelor profesionale ale proiectelor depuse, cat si prin rezultatele obtinute. MOL Romania a initiat acest program, care este derulat in beneficiul copiilor cu nevoi speciale, prin care sprijinim solutionarea unor probleme cronice manifestate in comunitatea noastra, cu ajutorul specialistilor si implicand familiile celor afectati”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL Romania.

 Numarul dosarelor de candidatura depuse a atins un nou record, fiind inregistrate 150 de inscrieri din partea organizatiilor non-profit si asociatiilor care intentioneaza sa deruleze proiecte de terapie alternativa pentru copii si tineri in perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014.

 Juriul a selectat 18 asociatii, care vor primi finantari in valoare totala de 300.000 lei. La evenimentul organizat cu ocazia anuntarii rezultatelor a participat dr. Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantila din Timisoara, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, presedintele juriului.

Programul e conceput sa ofere nu doar resurse financiare comunitatilor interesate de bunastarea copiilor lor, ci se investeste in cresterea capacitatii acestora de a se forma in metode si tehnici de interventie, asistati de specialisti, a declarat dr. Violeta Stan.

Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bihor, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Harghita, Mures, Neamt, Salaj, Sibiu, Timis.

Printre domeniile in care vor fi derulate proiecte se numara terapia prin arta, meloterapie, ludoterapie, stimulare senzoriala, drama terapie, atelierele de teatru, terapia asistata de animale, hipoterapia, atelier de jurnalism si foto-jurnalism, recreerea terapeutica, respectiv reabilitarea psiho-sociala si dezvoltarea unor competente.

spot_img

Ultimele știri