3.000 de chinezi au sarbatorit inotand depoluarea raului Pearl

Peste 3.000 de oameni, de la adolescenti la pensionari, au traversat inot raul Pearl din provincia chineza Guangdong pentru a creste gradul de constientizare asupra protejarii raului, informeaza agentia de presa Xinhua.

Inotatorii au traversat, sambata dupa-amiaza, o sectiune larga de 450 de metri a raului in Guangzhou, capitala provinciei. Autoritatile locale au organizat inotul in grup pentru a arata rezultatele tratarii poluarii din al treilea cel mai mare rau al Chinei si pentru a stimula populatia sa protejeze mediul.

O inotatoare de 62 de ani a declarat ca este mult mai buna calitatea apei in prezent si ca vede, in sfarsit, limpezimea pe caer o vedea cand inota in copilarie.

Jian Wenhao, organizatorul evenimentului, a declarat ca depoluarea raului s-a aflat in fruntea listei de prioritati pentru autoritatile din Guangzhou.

Ultima data cand un grup mare de oameni au traversat raul inot s-a intamplat in 1970. De atunci, acest lucru a fost imposibil din cauza poluarii industriale si cu deseuri menajere.

Guangdong a cheltuit zeci de milioane de dolari pentru construirea de facilitati de tratare a apei si pentru inchiderea unor fabrici poluante.

Raul Pearl are o lungime de 2.200 de kilometri, isi are originile in provincia Yunnan si traverseaza provinciile Guizhou, Guangxi, Guangdong, Hong Kong si Macao.

spot_img

Ultimele știri