28/07/08 MMDD- Ministrul Mediului la Rachiteni

Informare de presa

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, s-a deplasat in cursul diminetii de luni, 28 iulie, in localitatea Rachiteni din judetul Iasi, pentru a se asigura ca lucrarile hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor rezista in fata viiturilor de pe Siret.

Specialistii INHGA prognozeaza ca luni, in jurul orei 9.00, viitura de pe Siret sa atinga, la Rachiteni, un varf de 1.855 mc/s. Ca urmare a acestor previziuni, ministrul Attila Korodi a dispus intarirea celor doua linii de aparare de care dispune localitatea Rachiteni prin supra-inaltarea celor doua diguri cu 1 metru.

Astfel, pentru supra-inaltarea celor doua diguri cu o lungime de 1 km au lucrat fara intrerupere, pe parcursul ultimelor trei zile, 290 oameni, acestia fiind atat angajati ai ANAR, ISU, Jandarmeriei si Armatei, cat si voluntari.
Acestia au utilizat circa 22.000 saci cu nisip, care au fost acoperiti cu folie de plastic pentru evitarea infiltratiilor si, de asemenea, au fost sustinuti in partea din spate cu intarituri din pamant. Utilajele pentru realizarea lucrarilor au fost puse la dispozitie atat de autoritatile locale si centrale, cat si de agentii economici din zona.

De asemenea, echipele monitorizeaza in permanenta, pe langa lucrarile de supra-inaltare executate, si situatia digurilor din orasul Roman si din Judetul Bacau.

spot_img

Ultimele știri