28/02/08 BTL Design – Conferintele de Afaceri prietenoase pentru mediu au inceput la Craiova

Conferintele de „Afaceri prietenoase pentru mediu” au inceput la Craiova

Craiova, 27 februarie 2008.- BTL Design a organizat la Craiova pe 27 februarie 2008, la hotel Europeca, prima intalnire din seria regionala de conferinte din programul Green Business Conferences Program, „Afaceri prietenoase pentru mediu”.

Dimineata, evenimentul a debutat prin „Cafea cu gust de mediu”, intalnire intre secretarul de stat Lucia Varga, ONG si autoritati locale impreuna cu jurnalistii din judetul Dolj.

La aceasta intalnire, secretarul de stat Lucia Varga a abordat problemele de mediu si au fost cautate solutii la ceea ce se petrece in acest moment cu mediul inconjurator. La sfarsitul acestei intalniri s-a hotarat demararea unui proiect pilot in judetul Dolj, care isi propune sa acorde un rating autoritatilor locale si localitatilor care reusesc sa acorde 20 de metri patrati de spatiu verde pe locuitor, potrivit cu legea. (care prevede 20 de metri patrati pana in 2010, si 26 de metri patrati pe locuitor pana in 2013).

Pentru cei care vor reusi atingerea acestor tinte se evalueaza propunerea de a se asigura stimulente financiare, care sa serveasca proiectelor de mediu. Daca acest proiect pilot va avea succes, acest proiect se va replica la nivel national, la scara larga. Acest proiect va fi coordonat de institutia prefectului.

Lucia Varga a subliniat: „Prin aceste intalniri cu jurnalistii si reprezentatii civile doresc sa se deschida un dialog concret, dar ce e cel mai important este ca in urma acestora rezulta actiuni voluntare, proiecte in domeniul protectiei mediului, la care iau parte si jurnalistii, si societatea civila, dar si autoritatile locale.”

In continuare, la sala de conferinte de la Hotel Europeca, s-a desfasurat conferinta „Afaceri prietenoase pentru mediu”, la care au fost prezenti Lucia Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, care a fost si moderator al intalnirii, Bogdan Olteanu, presedinte al Camerei Deputatilor, Marius Postelnicescu, director general al Administratiei Nationale Apele Romane, Dumitru Silviu, prefect al judetului Dolj, oficialitati ale judetului si reprezentanti ai companiilor mari interesate de subiectul mediului din judet.

In sesiunea de deschidere, Bogdan Olteanu, presedinte al Camerei Deputatilor, a spus : „Pentru mine mediul este o preocupare serioasa si veche, care trece dincolo de culoarea politica. . Trebuie sa ne construim o preocupare si o politica legata de mediu pentru a putea oferi cetatenilor ceva coeren pentru viitort. Daca nu stim sa ne traim prosperitatea, gandindu-ne si la cei de dupa noi, nu vor mai avea ce prosperitate sa traiasca. Sunt doua aspecte pe care trebuie sa le luam in calcul: reducerea cauzelor poluarii si combaterea efectelor. S-a dat publicitatii pachetul de propuneri legislative in UE. Se prevede reducerea emisiilor de gaze pana in 2020 cu 20%, ceea ce este un efort semnificativ pentru industrie.” Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca „energia eoliana e un subiect de mare interes pentru cei care doresc sa dezvolte afaceri. Avem obligatii foarte clare in acest pachet legislativ, pachet care ne conduce spre o tranzitie spre transformarea economiei. Vom merge spre posibilitati de subventionare pentru cei care folosesc energii regenerabile.” Bogdan Olteanu a subliniat ca Romania vine mult din urma. „Eram un copil tehnologic, intre timp m-am schimbat si cred ca ne trebuie mai putina industrie si tehnologie si mai multa verdeata. Ceea ce acum cativa ani parea un fason, incepe sa devina o adevarata preocupare. Acum constatam ca e prea cald, vedem efectele poluarii, sensibilitatea noastra in privinta mediului a crescut.” Bogdan Olteanu a spus ca nu avem nevoie de o dezvoltare economica cu orice chip, nu avem nevoie de orice fel de investitori (ii vom alege prin parghii de economie libera, nu administrative).

Lucia Varga a atras atentia ca „politicile de mediu trebuie facute astfel incat in Romania copiii si nepotii nostri sa poata sa se dezvolte, ca natura sa le ofere tot.”

Marius Postelnicescu, director general al Administratiei Nationale Apele Romane, a explicat ca „Apele Romane au devenit un brand. Este momentul sa se demonstreze ca toate eforturile facute in acesti ultimi ani, de catre Apele Romane sunt facute pentru protectia mediului si a cetateanului. Abordam un concept integrat.” Marius Postelnicescu a explicat ca „strategia nationala de dezvoltare durabila s-a lansat acum o luna la Academia romana. In 2020 nivelul de trai al Romaniei trebuie sa atinga nivelul mediu de trai in 2007 al tarilor mai vechi din Uniunea Europeana. Acest lucru implica faptul ca si noi, cei care lucram in Apele romane sa aducem o contributie importanta in ce priveste resursa de apa. Anul acesta sunt alocate de la guvern 602 milioane de lei, iar 150 milioane de lei sunt credite externe.” Marius Postelnicescu a spus ca anul acesta sunt prevazute masterplanuri si proiecte pentru reabilitarea si salvarea plajelor din Romania, si ca este prima data cand anul acesta se vor receptiona primele acumulari de apa mari, construite dupa 1989. Primele din cele 10 lucrari vor fi receptionate in acest an. Este vorba de acumulari si pentru hidrocentrale, dar si de aparare.

Dumitru Silviu, prefect al judetului Dolj a subliniat ca autoritatile locale dau tot concursul lor pentru a ajuta pentru proiectele de mediu, si a trezi spiritul civic al populatiei.

Iulian Velicu, vicepresedinte Eximbank, a detaliat programele oferite de Eximbank in slujba mediului.

Partener oficial al evenimentului a fost Eximbank, partener oficial fiind Administratia Nationala Apele Romane.

Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre mari organizatori de evenimente de afaceri din tara. Are deasemenea o oferta variata de servicii: publicitate „below the line”, publicitate neconventionala, realizare de strategii complexe de comunicare si relatii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor intalniri societatea civila – administratie publica (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinte, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presa, concepere conferinte, seminarii, gestionarea relatiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole). Aria de activitate a societatii se extinde in functie de cerintele fiecarui client. BTL Design realizeaza campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clientilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

spot_img

Ultimele știri