25 de tone de deseuri adunate din Olt

Peste 25 de tone de deseuri au fost stranse de voluntarii actiunii de ecologizare a raului Olt, parte a proiectului Adopta un rau. Inceput in luna iulie, programul a implicat peste 450 de voluntari, in majoritate elevi.

„Lucrul cu voluntarii care au venit sa stranga munti de gunoaie lasati in urma de nesimtirea altora reprezinta cea mai mare realizare a noastra”, a declarat directorul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Costel Popa. „Nu putem sa spunem nici acum, totusi, ca Oltul este un rau curat cristal”, a adaugat el scotand in evidenta faptul ca autoritatile locale ar trebui sa faca mai mult.

Desi, in medie, apele din Romania se afla in clasa 2 de calitate, unde 1 e calitatea cea mai buna si 5 extrema negativa, directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) Marius Postelnicescu crede ca problema trebuie tratata punctual. „Principalii poluatori ai apelor in tara noastra sunt acum statiile de epurare si tratare, urmate de agricultura”, a declarat acesta.

Intrebat de ce ANAR nu ia masuri impotriva celor care nu respecta reglementarile pentru protectia apelor in zone precum Snagov, Postelnicescu a spus ca intampina multe greutati. „Exista multi care au pile, exista generali de securitate care mi-au luat oamenii la bataie. Nu pot garanta ca toti colegii mei respecta legea, dar pot sa va spun ca doar anul acesta am dat amenzi de 500 de mii de euro”, a adaugat acesta.

Proiectul Adopta un rau a fost demarat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta cu sprijinul Romtelecom, iar initiatorii sai spera sa continue anul urmator cu ecologizarea cursului unui alt rau major.

spot_img

Ultimele știri