1.500 metri patrati de padure poluati cu petrol, in Gorj

Aproximativ 1.500 metri patrati de fond forestier au fost afectati de poluarea produsa de avarierea unei conducte a colectorului de pompare a titeiului Bustuchin-Ticleni, in judetul Gorj, informeaza un comunicat al Garzii Nationale de Mediu (GNM).

Avaria s-a produs ca urmare a aparitiei unei fisuri la imbinarea prin sudura a tronsonului respectiv, iar fenomenul a fost anuntat la GNM-CJ Gorj de catre reprezentantii Grup de Zacaminte Ticleni – sector Bustuchin.

In urma incidentului, din conducta afectata s-au scurs pe sol 1.500 litri titei si 500 litri apa sarata, care au afectat o suprafata de aproximativ 1.500 mp fond forestier.

Garda de Mediu Gorj va aplica Grupului de zacaminte Ticleni-sector Bustuchin o amenda contraventionala in valoare de 50.000 lei, conform legislatiei in vigoare.

Comisarii GNM au dispus oprirea de urgenta a pomparii de combustibil, izolarea si scurgerea colectorului, efectuarea a doua baraje cu debit nepermanent si a doua gropi de pozitie in vederea colectarii amestecului titei – apa sarata, urmand ca amestecul sa fie strans manual si transportat in decantoarele Parcului 1 Bustuchin.

spot_img

Ultimele știri