10/07/08 ANAR- Semnarea protocolului Romania- Portugalia

Marius Postelnicesu, director general al Administratiei Nationale „Apele Romane” si Jose Rocha Afonso, vice-presedinte al Insistuto da Agua I.P.- INAG, IP semneaza astazi, 10 iulie, ora 9.15, Protocolul de Cooperare intre Romania si Portugalia, in domeniul gestionarii resurselor de apa, informeaza un comunicat ANAR. In urma semnarii acestui Protocol, se va constitui o Comisie Bilaterala de Lucru, din care vor face parte experti din ambele tari, in vederea gasirii unor solutii comune pentru combaterea fenomenelor extreme, de seceta si inundatii.

In cadrul intalnirilor bilaterale, de pe parcursul anului 2007, Romania si Portugalia au gasit modalitati similare de abordare a temelor de interes major din domeniul resurselor de apa, respectiv gestionarea situatiilor extreme, de inundatii si seceta. Protocolul de Cooperare se semneaza pe o durata de trei ani, prelungindu-se automat pe perioade succesive de un an, daca nu este denuntat expres de una dintre parti.

„Noua Directiva a Managementului Riscului la Inundatii 60/2007 si posibila Directiva a Secetei aflata in discutie vor necesita din partea tuturor tarilor europene eforturi suplimentare, indreptate insa catre un scop nobil: protejarea populatiei si asigurarea necesarului de apa de buna calitate”, Marius Postelnicesu, director general.

spot_img

Ultimele știri