Italia va importa energie regenerabila

Pentru a-si atinge tinta de a obtine 17% din energie din surse regenerabile pan in 2020, Italia ar avea nevoie sa importe o cantitate de energie curata echivalenta cu cea produsa de 11 milioane de tone de petrol, potrivit unui operator italian de pe piata energiei, potrivit Reuters.

Documentul care contine planurile Italiei de a importa energie verde a fost trimis recent la Bruxelles si arata ca statul nu isi poate atinge tintele doar pe baza productiei proprii de energie regenerabila.

In prezent, doar 7% din energia consumata in Italia provine din surse regenerabile. Operatorii de pe piata energiei au cerut guvernului stimuli pentru a creste productia de energie regenerabila si a atinge tintele asumate pentru 2020. De asemenea, Italia ar trebui sa investeasca in interconexiuni cu Albania, Muntenegru, Elvetia si Tunisia, sustin specialistii. Acestia considera ca noi cantitati de energie regenerabila ar urma sa ajunga in Italia prin aceste interconexiuni si sa acopere un sfert din consumul national pana in 2018.
 

spot_img

Ultimele știri