Copiii invata sa gandeasca ecologic

Copiii, parintii si profesorii au participat, la sfarsitul acestei saptamani, la actiunea Eco Forum, organizata in Casa Ecologiei din sediul Universitatii Ecologice.

Reuniunea a reprezentat etapa finala a Concursului National Eco Fun, derulat in perioada februarie – aprilie 2012.

Competitia s-a desfasurat sub deviza „O atitudine eco, un stil de viata sanatos”.

Tinerii participanti au propus mesaje ecologiste grupate in mai multe sectiuni: macheta, eco-proiect, pictura, fotografie, grafica computerizata, jurnalism si eco-eseu.

„E-co-nvingatorii”, adica primele trei echipe desemnate de juriu dupa evaluarea eco-eseurilor, si-au sustinut lucrarile in fata publicului.
Concursul a fost continuat cu un spectacol in care au evoluat doua trupe de liceeni bucuresteni. Formatia „Puls” a oferit un minirecital rock, incluzand cover-uri dupa piese-manifest: „Zombie” – Cranberries, „It’s My Life” – Bon Jovi, „Knockin’ On Heaven’s Door” – Bob Dylan, „Price Tag” – Jessie J. La randul ei, trupa Colegiului National „George Cosbuc” a interpretat celebra piesa „Heal The World”.

La eco-dialogul cu cei mici au fost invitate personalitati din mai multe domenii, dintre care s-a remarcat academicianul Solomon Marcus. Acesta a pledat pentru „ecologia gandirii” in tot ceea ce facem, incepand cu educatia pe care o promovam. Adresandu-se formatorilor copiilor, academicianul a subliniat ca „singura invatare autentica, invatare adevarata, invatare profitabila este aceea care se face in stare de relaxare. Bucuria si placerea trebuie sa se regaseasca in procesul de invatare si in activitatea de la clasa”.

Comentariile tale pot fi postate aici

Mihai Diac
 

spot_img

Ultimele știri